Chefi la cuțite și-a desemnat aseară câștigătorul sezonului cu numărul 8. Ionuț Belei din echipa lui chef Sorin Bontea este cel care a reușit să impresioneze juriu cu preparatele sale și să plece acasă cu mult râvnitul premiu.
A fost una dintre cele mai grele finale de până acum, după cum au mărturisit și cei trei chefi, cu un nivel de competiție nemaîntânit. Dish-urile pregătite de finaliști puteau fi servite cu ușurință în cele mai bune restaurante din lume.
„Pentru mine totul e un vis. Am venit la Chefi la cuțite pentru că îmi doream să mă pot întoarce în țară, să încep o viață aici. Îi mulțumesc lui chef Sorin Bontea pentru încrederea pe care a avut-o în mine și pentru șansa pe care mi-a acordat-o. Sunt extraordinar de fericit”, a declarat Ionut.
„Ionuț e născut pentru bucătărie. Mi-am dat seama de asta încă din audiții, fapt ce m-a făcut să îi dau Cuțitul de Aur. Tot ce a făcut pe parcursul competiției a fost o confirmare a talentului extraordinar pe care îl are”, a declarat chef Sorin Bontea.
Ionuț Belei a făcut parte din echipa lui Sorin Bontea, și s-a luptat în marea finală cu Maria Șandru și cu Roxana Blenche. Concurentul bucovinean și-a ales în marea finală „Chefi la cuțite” o echipă puternică: Paul Maxim, Vlăduț Manoliu, Robert Vasiliu (Ragnar Vikingul), Coca Nicolae Eupsihie și Cătălin Rizea.
Preparatele făcute de Ionuț Belei, împreună cu echipa sa, au impresionat juriul de top din România, din care au făcut parte Iosif Ștefănescu, Antonio Passarelli, Marian Cernat, Michael Passarelli, Nicolai Tand, Andreea Moldovan, Dexter Chef, Orlando Zaharia și alți chefi celebri.
Preparate de top
După ce au degustat atent preparatele gătite de Ionuț Belei, Maria Șandru și de Roxana Blenche, la final, jurații au decis că Ionuț Belei merită să fie ales câștigător al sezonului VIII „Chefi la cuțite”. Finaliștii au avut de pregătit un starter, un fel principal și un desert.
În etapa degustărilor pe nevăzute, Ionuț Georgel Belei a ales să pregătească un nougat mousse cu spumă de grenadină, un desert extrem de fin cu care i-a impresionat pe cei trei jurați din sezonul VIII „Chefi la cuțite”. Pentru rețeta sa, Sorin Bontea i-a oferit „cuțitul de aur”.
De asemenea, Ionuț Belei a trecut cu bine peste bootcamp și peste cele 14 battle-uri culinare, reușind cu punctaje foarte mari să ajungă în semifinala concursului, apoi, în finală și să câștige marele premiu de 30.000 de euro.