Gabriel Ţuţu ar fi pus presiuni la nivelul Ministerului Apărării ca acesta să încheie contracte pe bani grei cu măști neconforme, din care încasa profituri uriașe. Alexandru Pițurcă ar fi doar unul din cei cu care a semnat contractele pentru comercializarea măștilor.
Șeful Romarm este acuzat de procurorii DNA că a făcut trafic de influență în formă continuată asupra funcționarilor din cadrul MApN. În aprilie 2020, chiar în timpul Stării de Urgență, Gabriel Țuțu i-a determinat pe aceștia să facă demersuri către Ministerul Apărării din Ucraina ca să pună la dispoziție un avion militar pentru a asigura transportul produselor medicale. Măștile neconforme urmau să fie transportate cu aeronava ucraineană, iar 40% din profit urma să intre în buzunarele celorlalte persoane implicate.
Mai mult, procurorii anticorupție arată că două luni mai târziu, în iunie, Țuțu și-a primit partea în contul mamei sale, 50.000 de lei, informează Realitatea.
Procurorii DNA arată că pe fondul pandemiei de Covid-19, chiar din primele zile ale Stării de Urgență, directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu ar fi încheiat ilegal două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.
Afacerea era încheiată cu o asociere de firme din care făcea parte și o firmă controlată de Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al naționalei, susțin procurorii. Potrivit DNA, Alex Pițurcă ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de șeful Romarm în schimbul comercializării măștilor către MApN.
Cu toate acestea, Gabriel Țuțu a fost lăsat în libertate și este cercetat penal în dosarul DNA unde este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și trafic de influență.
Pe site-ul firmei care reprezintă industria de apărare a țării, Romarm, Gabriel Țuțu este prezentat drept un manager extrem de motivat, cu experiență uriașă în domeniul securității și al informației, din moment ce a fost angajat al SRI timp de zece ani.