O ialomițeancă de 30 de ani din municipiul Fetești și-a înscenat moartea pentru a se putea retrage de pe grupurile de WhatsApp pentru părinți. Mamă a doi copii de școală primară, epuizată de discuțiile interminabile, despre școala online, rechizite, program, ținute, pachețele, cadouri pentru învățătoare, fondul clasei și bani pentru diverse alte activități școlare, și ajunsă la capătul puterilor după trei ani în care a rezistat cu stoicism fenomenului grupurilor de discuții pentru părinți, femeia nu a mai putut suporta gândul că viața sa personală se va subordona fluxului constant de mesaje text, imagini, inimioare și alte emoji-uri, și a decis să apeleze la unica variantă de a ieși elegant și convingător din această poveste.
Decisă, în cele din urmă, să ia măsuri, femeia a contactat pe rețelele de socializare o firmă de detectivi, cu ajutorul căreia a aranjat ca apartamentul său să fie jefuit, făcând să pară că ea fost agresată, răpită și lăsată să moară împreună cu odraslele sale.
„Asigurați-vă că împrăștiați suficient sânge fals pe covor, astfel încât să pară că cel mai probabil am murit”, a solicitat ea detectivilor, adăugând imperativ: „Este important ca nimeni să nu mă mai caute”. Femeia s-a asigurat, de asemenea, că telefonul i-a fost spart în bucăți și lăsat nefuncțional pe pardoseala apartamentului său, astfel încât nimeni să nu-i mai poată trimite vreun mesaj.
Ulterior acestei dramatice ieșiri din scenă, ialomițeanca s-a mutat cu cei doi copii ai săi în celălalt capăt al țării, într-o localitate al cărui nume a rămas nedezvăluit chiar și rudelor apropiate. Din nefericire, însă, chiar în ziua în care și-a înscris copiii la noua unitate școlară, a fost extrem de dezamăgită să constate că părinții colegilor celor mici au adăugat-o rapid în grupurile de chat WhatsApp ale claselor, trimițându-i, pe post de mesaje de bun venit, sute de inimioare, îmbrățișări și emoji-uri îmbujorate, urmate de necesarul de contribuții financiare pentru fondul clasei și invitațiile la dezbaterile aferente cadourilor de sărbători pentru doamnele învățătoare…