O celebră mănăstire din Ucraina a devenit prinicipalul focar de infecție din Kiev, după ce credincioșii au fost chemați să vină la slujbe.
Cu câteva săptămâni în urmă, când Ucraina era deja închisă pentru a bloca răspândirea COVID-19, celebra mănăstire Lavra Pechersk de la Kiev și-a chemat credincioșii să sfideze carantina națională și să vină la slujbe pentru a se ruga și a trăi în comuniunea religiaosă. „Nu este epidemia înfricoșătoare, ci păcatul cel care distruge natura umană și mănâncă sufletul uman”, a spus Mitropolitul Pavel, care conduce mănăstirea într-o adresă video pe 13 martie.
El a spus că pandemia a fost un rezultat al păcatului uman: „Nu te deranjează dacă este vorba despre generația mai veche sau cea mai tânără, toți se grăbesc spre mănăstire și se îmbrățișează, acoperă totul cu dragoste.”, scrie forbs.com.
Dar nu a fost dragostea cea care s-a răspândit în mănăstire. Până la jumătatea lunii aprilie, acesta a devenit cel mai mare punct focar de coronavirus din Kiev, reprezentând aproximativ o cincime din infecțiile capitalei Ucrainei. Începând cu 14 aprilie, orașul Kiev avea în total 551 de cazuri confirmate de COVID-19.
Doi călugări au murit și mai mulți de 90 au fost testați pozitivi pentru COVID-19, iar mitropolitul însuși a fost internat cu simptome acute și afecțiuni subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, a declarat serviciul său de presă.
Primul călugăr care a murit a avut pneumonie și s-a dovedit a fi inițial negativ pentru noul coronavirus, medicii l-au diagnosticat însă cu Covid-19 în urma simptomelor, a spus Arhiepiscopul Clement Vecheria pentru AFP.
Citește întreg articolul în România Liberă.
Si acuma ghici la cine o sa apeleze calugarii si toti cei infectati pentru vindecare ? La icoanele lor “facatoare de minuni” sau la doctori ? Si daca vor fi vindecati, ghici cui o sa le spuna acesti calugari “multumesc”, doctorilor, sau acelor icoane carora ei se roaga ? Sa priceapa cine poate…