Ultimele tragedii care au lovit România, dezbătute de Dana Budeanu
România anului 2023 a fost lovită de evenimente nefaste. În urmă cu doar câteva luni, mai mulți bătrâni au fost descoperiți cum trăiau în condiții inimaginabile și supuși unor tratamente inumane, în așa-numitele Căminele Groazei. Următoarea a fost tragedia din 2 Mai, când un șofer drogat în vârstă de doar 19 ani s-a urcat la volan și a intrat într-un grup de opt studenți, doi dintre ei pierzându-și viața.
Alexandra Ivanov și-a pierdut viața pe patul Spitalului din Botoșani, iar acest eveniment a creat multă revoltă cu privire la modul în care aceasta a fost tratată de către medici. Ultimul eveniment a fost reprezentat de explozia de la Crevedia, unde au avut loc mai multe explozii în lanț la o stație GPL, în urma căreia 56 de pompieri au fost răniți și doi soți și-au pierdut viața.
Întrebată ce verdict poate da în cazul acestor tragedii care au zguduit şi şocat deopotrivă toată ţara, Dana Budeanu a spus: „Ceea ce se întâmplă în România se întâmplă în toată lumea. Trecem prin era tragediilor la nivel mondial”.
Dana Budeanu: „Crevedia este 1-1 scenariul de la Colectiv”
Dana Budeanu face o comparație între explozia de la Crevedia și tragedia din clubul Colectiv. Ea susține că scenariul este asemănător, dar evenimentul recent nu a avut aceeași amploare din cauza schimbărilor în sistemul medical. Aceasta exprimă preocupare cu privire la accesul la servicii de sănătate în România, afirmând că oamenii din zeci de spitale nu mai au această opțiune.
„Crevedia este 1-1 scenariul de la Colectiv. Este acelaşi scenariu, doar că nu a avut aceeași forță pentru că astăzi sistemul nu mai este cel din 2015. Este părerea mea. Mi-o susțin până la capăt. Nu a ieșit Colectiv 2, nu cred că au fost 40 de arși. Este părerea mea. Eu personal nu cred. Peste tot în România în zeci și zeci și zeci de spitale, oamenii nu mai au acces la sănătate”, a spus Dana Budeanu.
„Cultura urei și a fricii – instrumente de control asupra maselor”
Dana Budeanu a atras atenția asupra unei culturi tot mai prevalente a urii și fricii în societatea actuală. Aceasta susține că atunci când ura devine o trăsătură cronică față de toate și toți, frica devine sentimentul dominant, facilitând astfel controlul asupra maselor. Vedeta subliniază că această tendință de divizare a societății a fost evidentă în evenimentele recente, precum pandemia.
„Este o deschidere fenomenală către cultura urii. Toată populația, inclusiv a României, trebuie să ajungă la acest grad de ură față de toți și de toate. Pentru că doar atunci, în secunda în care ura se instalează cronic față de toți și de toate, rețineți, e foarte important, frica devine sentimentul primar și atunci toate masele pot fi controlate.
Avem exemplul clar al mascaradei prin care am trecut, în care populația globului a fost împărțită în două. Cei care erau de acord cu absolut tot, cei care nu erau de acord cu absolut tot și care trebuiau să fie urâți, în timp ce ăștia erau urâți, ceilalți erau supuși. Este doar o continuare. Este un trend implementat. (…) Acei 20% care sunt foarte importanți aproape că nu mai sunt crezuți de populația care este permanent îndoctrinată către ură și frică”, a spus Dana Budeanu la emisiunea Subiectiv de la Antena 3 CNN.