„Este un incident absolut regretabil, trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Totuși nu vreau să mă antepronunț”, a explicat președintele Iohannis.
Șeful statului a mai spus că a solicitat autorităților competente să facă o verificare la sânge.
„Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care este absolut regretabil și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a precizat Klaus Iohannis.
Scandalul a avut loc vineri, când Dumitru-Silvestru Şoşoacă ar fi reclamat că la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Şoşoacă s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict.
La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4.
Doar că şi între soţul avocatei şi echipajul de poliţie a izbucnit un conflict, iar Dumitru-Silvestru Şoşoacă ar fi agresat unul dintre poliţişti.
În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt.
Dumitru-Silvestru Şoşoacă a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar pe numele inculpatului s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.
Jurnalista din Italia, Lucia Goracci, a depus plângere penală pe numele senatoarei Diana Şoşoacă, pentru lipsire de libertate, întrucât Şoşoacă ar fi încuiat uşa când jurnalista ar fi vrut să plece, apoi soţul Dianei Şoşoacă ar fi muşcat-o pe italiancă de mână.