Pacanelele reprezinta cele mai cautate si apreciate jocuri de noroc in momentul de fata. Ele sunt foarte populare printre jucatorii romani, deoarece iti pot aduce castiguri consistente si evident sunt foarte distractive, iar uneori iti ofera chiar si o doza de adrenalina. Astfel romanii au ajuns sa cheltuie multi bani in cadrul jocurilor ca la aparate. De aici rezulta si incasari destul de importante ale statului, care aplica taxe si impozite tuturor operatorilor de jocuri de noroc care se adreseaza clientilor din Romania.
Cati bani sunt pariati la pacanele de catre romani?
Atractia mare a romanilor catre cazinou in general si in mod special catre pacanele se vede in datele statistice si in sumele mari de bani care sunt cheltuite zilnic la jocurile ca la aparate.
Statisticile furnizate de catre specialisti pot fi socante pentru cineva care nu este la curent cu amploarea pe care jocurile de noroc au luat-o la noi in tara in ultimii ani.
Astfel, jucatorii romani pariaza peste 1 milion de euro zilnic la pacanele, in timp ce daca consideram o perioada de un an suma totala pusa in joc se ridica la 650 de milioane de euro, potrivit datelor asociatiei organizatorilor de jocuri de noroc Rombet.
Totusi aceste date nu ar trebui sa ne sperie, deoarece cifrele nu reprezinta pierderile propriu-zise ale jucatorilor, ci doar banii pusi efectiv in joc. Valoarea premiilor acordate de jocurile de pacanele se situeaza la un minim de 85% din miza, asadar cel putin 550 de milioane de euro se intorc anual catre jucatori, sub forma de castiguri.
Chiar daca banii cheltuiti de romani la pacanele sunt destul de multi, totusi numarul jucatorilor la aparate de la noi din tara este mai redus fata de multe dintre tarile europene. In Romania 3% din populatie joaca la pacanele, in timp ce de exemplu in Marea Britanie aceasta cifra se ridica la 13%.
Jocurile de noroc aduc sume importante la bugetul de stat
Evolutia pietei jocurilor de noroc din ultimii ani a facut ca si taxele si impozitele care sunt platite de catre organizatori sa fie din ce in ce mai mari, acest lucru fiind valabil atat pentru salile de jocuri stradale, cat si pentru cazinourile online.
Astfel, statul roman “colecteaza” zilnic aproximativ 2 milioane de euro sub forma de taxe aplicate operatorilor de jocuri de noroc, ceea ce inseamna incasari anuale in jurul valorii de 600 de milioane de euro.
In 2012, spre exemplu, incasarile de acest tip au reprezentat 0,5 din PIB. In plus, trebuie luate in considerare si zecile de mii de locuri de munca pe care industria jocurilor de noroc le ofera, astfel ca este clar ca acest segment este unul foarte important pentru economia tarii noastre.
Bineinteles ca dezvoltarea industriei de gambling are si partile sale negative, iar aici ne referim in mod special la jucatorii care ajung sa fie dependenti. Totusi daca privesti jocurile de cazinou drept o distractie si nu depasesti bugetul alocat nu vei intampina astfel de probleme si te vei putea bucura la maxim de distractia pe care astfel de jocuri ti-o ofera.