Orezul chinezesc cu legume este bogat în vitamine și se poate servi ca fel principal atât la prânz, cât și la cină.
Ingrediente:
orez cu bob lung sau prefiert,
un ardei gras roșu și/sau galben,
doi morcovi,
un bol cu mazăre,
un ou,
sare și piper,
ulei de măsline,
sos de soia.
Mod de preparare:
Fierbe orezul într-o tigaie cu capac după următoarea metoda: la doua masuri de orez, adaugă trei masuri de apa. Nu uita să adaugi sare în apa. După ce orezul s-a fiert, se clătește cu apa rece și se lasă la scurs. Taie cubulete morcovii și ardeii.
Poți să folosești mazăre la conserva sau congelata. Daca optezi pentru mazăre conservata, nu uita să o dezgheți la timp.
Se încing trei linguri de ulei de măsline în tigaie și se călesc legumele la foc mare 2-3 minute. Se adaugă orezul bine scurs și se călesc împreună încă trei minute. Se adaugă oul și se amesteca bine. Se adaugă piper și sos de soia, după gust.
Se servește cald, simplu sau cu piept de pui la grătar. E ideal și în diete, deoarece nu conține multe calorii.