Peste 1.000 de blocuri și imobile din Capitală au rămas, de azi și până vineri, fără apă caldă, Termoenergetica anunțând că va efectua lucrări de remediere a unor avarii pe conducta de termoficare (DN 1200) – Magistrala 3 Sud.
Ca urmare a acestui fapt, furnizarea apei calde a fost sistată pentru un număr de 99 puncte și module termice, care alimentează 1181 blocuri și imobile din sectoarele 3, 4 și 5, în zona străzii Releului, a Splaiului Unirii și a Târgului Vitan, adică fix cartierele unde municipalitatea bucureșteană pusese la dispoziția refugiaților din Afganistan câteva cămine de nefamiliști pentru cazare temporară.
Revoltați de condițiile de trai care se prefigurează în capitala României, din această dimineața sute de refugiați afgani au luat cu asalt Aeroportul Henry Coandă, pentru a se întoarce la Kabul.
„Dacă e să trăim în niște ghetouri mizerabile, fără apă cu care să ne spălăm, mai bine să trăim în ghetourile pe care le știm, decât în cele pe care nu le cunoaștem”, a declarat reporterilor de la Tetelejurnal Fatih al Lighean, unul dintre refugiații care au fugit de frica talibanilor din capitala afgană.
”Am venit în România în căutarea unei vieți mai bune, dar ne-am lămurit repede cum stă treaba. Nici n-am aprins bine lumina în casă, că a și făcut explozie un generator în cartier. Azi, iată, am rămas și fără apă caldă, asta în condițiile în care, oricum auzisem că iarna, în București, caloriferele din sufragerii sunt folosite pe post de congelatoare, iar frigiderele pe post de cuptoare cu microunde”, a continuat afganul.
”Plecăm, așa nu se mai poate… Cum să le explic eu, copiilor, în decembrie, de ce bucureștenii își lipesc prin bucătării afișe cu ”Atenție, cad țurțuri!”, ”Mergi încet, polei pe covoare!” și aruncă sare grunjoasă în apa din cadă pentru a o putea folosi la spălat pe dinți?”, a încheiat Fatih al Lighean, înainte de a urca în Spartanul pus la dispoziția refugiaților, pentru drumul înapoi către Kabul, de către Ministerul Apărării Naționale.