Ionuț Doldurea, unul dintre patronii stației GPL de la Crevedia care a explodat, a fost audiat la Parchetul General miercuri, 27 septembrie 2023.
El a declarat că nu își explică cum s-a produs explozia și a precizat că are două ipoteze: defecțiune tehnică sau manevrare greșită. El a recunoscut că la Crevedia era o parcare de cisterne și că se făceau transvazări. Totuși, el nu își explică explozia și crede că a fost vorba de o defecțiune tehnică sau o manevrare greșită a unuia dintre șoferi, au transmis surse judiciare pentru Știrile ProTV.
Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL de la Crevedia care a explodat, rămân în arest preventiv.
Pe 6 septembrie 2023, Doldurea şi Stângă au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 5, însă ei au contestat această măsură, solicitând să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Tribunalul le-a respins contestaţia, ca nefondată, decizia fiind definitivă.
Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, autosuspendat din PSD.
Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs pe 26 august 2023 explozii soldate cu cinci decese şi aproximativ 50 de oameni răniţi, printre care mulţi pompieri.
De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.
Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.
Flagas SRL a fost înfiinţată la data de 8 februarie 2008, are sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, iar principalul obiect de activitate este reprezentat de “comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate” (cod CAEN 4778), iar ca obiecte secundare de activitate, printre altele, sunt şi cele de “comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate”, “comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate” şi “transporturi rutiere de mărfuri”.
Sechestru pe zeci de imobile
Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale firmei, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.
„Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare“, mai spun procurorii.