„Maia Sandu și PAS sunt gata să distrugă definitiv instituțiile, societatea, educația, oamenii. Pentru prostia acestor marionete politice trebuie să plătească din greu și bătrânii, și copiii din Moldova.
Uitați-vă ce „plan strategic” au pregătit acești nesimțiți de la guvernare:
• Reducerea temperaturii agentului termic livrat în cadrul sistemului centralizat de producere a energiei termice cu până la 10%, în condițiile respectării valorilor minime normate. Aceasta ar urma să reducă consumul de gaze naturale în mărime de 13 mln. m3;
• Sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte (după ora 23:00), ce va reduce consumul de gaze cu 1,4 mln. m3;
• Organizarea procesului de învățământ la distanță/online pentru instituțiile de învățământ (cel puțin 10 zile pe lună) – econimie de circa 13 mln. m3.
Așa incompetență, mizerie și iresponsabilitate la conducerea țării n-a fost niciodată. Să facă economie din contul sănătății și a securității oamenilor sunt în stare doar niște oameni lipsiți de suflet și indiferenți față de suferința cetățenilor. Pentru Maia Sandu se vede că e mai simplu să lase oamenii să înghețe și să stea pe întuneric, decât să negocieze prețul la gaz și să aducă liniște în țară”, a menționat Igor Dodon.
După acțiunile anunțate ieri, 2 august, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ce urmează a fi luate de autorități, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor peste sezonul rece din acest an, a fost publicat și proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea unor măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și pregătirea pentru perioada sezonului de încălzire 2022-2023. Acesta prevede, printre altele, și reducerea temperaturii agentului termic livrat în sistemele de alimentare centralizată cu energie termică cu 10%, sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte, dar și organizarea procesului de învățământ la distanță/on-line. Asta în contextul în care, Guvernul analizează 3 scenarii, în care Gazprom ar putea limita livrările către Moldova, cel mai sumbru fiind sistarea în proporție de 100%.Ieri, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a prezentat acțiunile pe care le întreprinde Guvernul, pentru pregătirea de sezonul de încălzire, care se anunță a fi unul foarte dificil.Totodată, Guvernul va analiza potențiale riscuri în cazul unor limitări sau a sistării livrării de gaze naturale în Moldova de către Gazprom. Autoritățile iau în calcul 3 scenarii în acest sens: limitarea în proporție de 35%, de 50% sau de 100%, adică sistarea integrală a contractului între Gazprom și Moldovagaz