Comentând riscurile ca punerea în aplicare a PNRR să fie sabotata, Caramitru a dezvăluit că Firea nu mai e băgată în seama de aproape nimeni pentru că va ajunge la DNA.
„Să ne asiguram că PSD și PNL nu cad spre populism pentru voturi. Să știți că deocamdată aici suntem ok – Ciolacu a exclus pe toți din echipa Dragnea și echipa de la vârf e mult mai rezonabila. Riscul e la Firea, însă de ea se va ocupa DNA. În curând. De asta nimeni nu o mai baga în seama pentru că toată lumea știe asta”, a scris Caramitru pe Facebook.
Primarul Nicusor Dan a făcut în ultima perioada mai multe sesizări la DNA în legătură cu a descoperit în activitatea fostei administrații PSD.
Pe 15 aprilie, Nicusor Dan s-a prezentat la sediul DNA unde a fost audiat că martor în legătură cu o plângere penala pe care a depus-o în anul 2019 împotrivă Gabrielei Firea, în care reclama ilegalități în modul în care a fost votat PUZ Sector 3.
„În urma cu doi ani, am venit și am depus o plângere penala pentru modul în care s-a votat PUZ Sector 3. Aceasta plângere penala a fost procesata și eu vin aici în calitate de martor. Atunci eram deputat și vicepreședinte al Asociației Salvați Bucurestiul. Am spus că PUZ-urile de sector sunt una dintre cele mai mari furaciuni care s-au întâmplat în istoria noastră postdecembrista, din doua aspecte foarte mari.
Unu – dispar spatii verzi în condițiile în care avem o problema mare de poluare a aerului, cu copii bolnavi, cu vârstnici bolnavi, cu afecțiuni cardiace sau respiratorii.
Doi – apare fenomenul de blocuri intre case, în condițiile în care Bucurestiul este deja un oraș supraaglomerat. Eu vin astăzi să susțin plângerea penala pe care am făcut-o acum doi ani, la invitația procurorilor care au ajuns să studieze acest caz”, a declarat Nicusor Dan, la intrarea în sediul DNA.
El a înmânat procurorilor mai multe documente, printre care și deciziile date de instanțe prin care au fost anulate PUZ-urile din sectoarele 2, 3, 4 și 6 ale Capitalei, aceste hotărâri fiind indicii, în opinia să, că aceste PUZ-urile sunt nelegale.
El a dat și doua exemple de construcții foarte înalte, ridicate pe străzi înguste cu derogare de la PUZ-uri.
„Acesta este o strada din Sectorul 4, are 7 metri, deoparte și de alta vor fi construcții P+22. Bineînțeles că este important să ai zone în oraș cu imobile de mari dimensiuni, dar faci asta acolo unde ai infrastructura deja, care să iți permită să circuli. Un alt exemplu, tot pe o strada de 7 metri, în Sectorul 3, avem un bloc deja construit de 12-14 etaje. Avem doua situații: fie nu facem nimic și atunci oamenii aceștia vor fi toți înghesuiți pe strada, fie noi, că Primărie, trebuie să dam o grămadă de bani să expropriem tot de pe partea cealaltă”, a adăugat Nicusor Dan.