Odată cu intrarea în cursa electorală a lui Cozmin Gușă pentru funcția de primar general, bătălia electorală din București se va încinge. AUR nu are suficiente voturi pentru a-l împinge spre un final câștigător, dar notorietatea consultantului politic pe tronsonul suveranist poate fi decisivă.
Au trecut aproape zece zile de la desemnarea doctorului Cătălin Cîrstoiu. De abia acum au apărut panourile publicitate, astfel încât alegătorii să-l poate cunoaște. Nimeni nu votează un necunoscut.
Ce pare suspect e că alianța PSD-PNL nu a lansat campania de demolare a lui Nicușor Dan, candidat impus în urmă de patru ani de către ambasadă, prin Klaus Iohannis. Lui Cătălin Cîrstoiu i se mai spune “candidatul SMS,” fiindcă decizia alegerii sale s-a impus printr-un mesaj de la Unitatea Centrală de Telefonie din Deal. În afară de două ieșiri publice, una la o sală de expoziții, alta la micii lui Cocoșatu,’ liderii PSD și PNL nu s-au prea ostenit să facă transferul de putere către omul pe care, declarativ, îl susțin. Non-combatul se poate pune, fie pe seama lâncezelii sau a mișcărilor greoaie ale unui edificiu osificat de putere, fie unui acord secret de protecție pentru Nicușor Dan.
Dacă încercăm să aflăm cine sunt cei doi candidați ai coaliției PSD și PNL, aruncați în luptă, împotriva useriștilor Clotilde Armand și Radu Mihaiu (primarul de la Sectorul 2), acuzația de blat parcă se justifică. Pentru sectorul 1, candidatul coaliției este George Tuță, singurul parlamentar cu UM-ul în CV. Nu-l votează nici vecinii. Cât despre candidatul de la 2, coaliția l-a aruncat în cursă pe Rareș Hopincă. Misiunea lui e de garou: să nu curgă sângele administratorului userist al sectorului 2, când îl înțeapă injecția electorală.
Coaliția a avut doi candidați de forță și cu multă determinare: Gabriela Firea și Sebastian Burduja. Retragerea lor pe post de scutieri ai „Candidatului SMS” reprezintă al treilea argument de blat între putere și Nicușor Dan.
Narativul medical al candidatului, potrivit căruia Bucureștiul este un oraș bolnav, nu e suficient dacă nu are un diagnostic și un plan de tratament. Candidatul SMS așteaptă soluțiile de la strategii celor două partide. Dar dacă acestea nu vin?
Lumea serioasă a Bucureștiului nu se uită la măsurarea cântarelor, la tăierea în linie a trei pomi și la micul servit electoral. Nici din ce mașini coboară candidații.
Soluțiile necesită mai întâi o radiografiere, un studiu de potențial, o trusă de necesități și multă viziune.
De ce ar da cel mai prestigios primar din București, Daniel Băluță, din know-how-ul său administrativ altcuiva? El a concesionat zeci de artere rutiere de la Primăria Capitalei pentru a le moderniza. Este singurul primar care are curajul să se apuce de decopertarea Pieței Unirii, în vederea schimbării planșeului râului Dâmbovița, vechi de peste șaizeci de ani.
Poza zilei din fața Primăriei Capitalei e că doar Cristian Popescu Piedone se luptă cu actualul edil, Nicușor. Nimeni altcineva nu pune tunurile împotriva sa.
Cozmin Gușă: „George Simion e personalitatea politică cu cea mai mare încredere”
„Nu-mi căutam de lucru la candidatură, dar propunerea lui George Simion este o propunere căreia, dacă îi dau curs, în mod evident, poate să creeze o sinergie sau o simbioză în interiorul curentului suveranist din România, pentru care George Simion e personalitatea politică cu cea mai mare încredere. (…) Am stat de vorbă cu George Simion, ne-am întâlnit. El a reiterat propunerea de a candida ca independent susținut de AUR la Primăria Capitalei. (…) A avut de partea lui și argumentele sondajului (care-l dădea pe Gușă cu 26 % n.r.). Concluzia a fost unapozitivă, în sensulcă am acceptat să candidez ca independent din partea AUR”, a declarat Cozmin Gușă, la Realitatea Plus.