Printre acuzațiile aduse inculpaților se numără folosirea de documente false pentru a obține fonduri de la bugetul UE, prin declararea în fals a unor lucrări care nu au fost efectuate de constructor.
Potrivit anchetei, societatea, prin intermediul a trei dintre reprezentanții săi legali și supraveghetori, a declarat în fals că lucrările efectuate pe o porțiune de drum au depășit ceea ce era stabilit în contractul încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și comuna Ibănești – respectiv în ceea ce privește calitatea și cantitatea lucrărilor prestate.
Parchetul European susține, în comunicat, că antreprenorul a pretins că a construit straturi de fundație cu o lățime de 7 metri, în loc de 5 metri, cât a fost construit în realitate, și de 5,5 metri pentru straturile de asfalt, în loc de 4 metri, cât a fost construit în realitate.
În practică, societatea italiană ar fi prezentat facturi pentru lucrări pe care nu le-a realizat, primind în mod ilegal 101 000 EUR (497 463,80 RON).