„Am aflat că președintele ilegitim a instaurat un guvern la fel de ilegitim. O haită politică se joacă cu democrația, iar această haită va descoperi curând că există un cost al acestor decizii pe care le iau acum și le atrag atenția că acest cost nu se va evalua în bani, ci în ani și ani de pușcărie pentru că haita politică a luat decizii care nu sunt în interesul poporului nostru”, a spus Călin Georgescu.
El a susținut că „haita politică” ar trebui să se teamă de poporul care a mai răsturnat regimuri „prea sigure de ele”.
„Alături de Klaus Iohannis, toți ați amenințat integritatea morală, teritoritală și financiară a României. De aceea vă garantez că veți regreta orice decizie pe care ați luat-o împotriva poporului român”, a continuat Georgescu.
El s-a arătat nemulțumit în mod special de portofoliile pe care le-a primit UDMR.
„Două dintre cele mai importante ministere, Finanțe și Dezvoltare, au trecut cumva în administrarea guvernului ungar. Marcel Ciolacu și Viktor Orban au negociat nu doar în România, ci au negociat chiar România. Unul a venit să cumpere, altul să vândă ce nu era al lui”, a continuat Georgescu.
Ulterior, l-a atacat pe Daniel David, ministrul Educației, pe care l-a caracterizat drept „un individ interesat să ajungă în funcții înalte”.
„Este cel care se va ocupa de educația copiilor noștri. Este individul acela care a declarat că noi, românii, trebuie să fim optimizați și ne va ajuta el să ne optimizăm. Mai exact, în 10 ani, prin declarații care sfidează normalul și creștinismul, vom avea cu toții cipuri în creier”, a spus Georgescu, fără să prezinte vreo probă în sprijinul acuzelor sale.
Liderii coaliției formate din PSD, PNL, UDMR și minorități au anunțat, luni dimineață că au semnat acordul pentru formarea viitorului guvern și s-au înțeles să susțină un candidat comun la prezidențiale, pe liberalul Crin Antonescu. Apoi președintele Klaus Iohannis a ieșit public și a anunțat că l-a desemnat pe Marcel Ciolacu drept premier și în viitorul Executiv.
În cursul după-amiezii, miniștrii au fost audiați în comisiile parlamentare, după care guvernul Ciolacu 2 a primit votul de învestire al Parlamentului, cu 240 de voturi favorabile. Ulterior, miniștrii au depus jurământul la Cotroceni și apoi s-au reunit la Palatul Victoria pentru prima ședință.