In contextul blocajelor majore din economie tot mai multi oameni sunt ingrijorati vazand cum li se scurg printre degete si ultimii banuti. Cu toate astea, declaratiile facute de specialistii din sistemul bancar in colaborare cu medici de renume dau de inteles ca cetatenii care manevreaza cat mai putini bani in timpul pandemiei pot fi mai norocosi in ceea ce priveste infestarea cu noul coronavirus.
Studii aprofundate au aratat ca virusul chinezesc rezista pe anumite suprafete ore ii chiar zile intregi iar persoanele care intra in contact cu obiectele respective risca sa fie contaminate mai usor.
Un aspect sensibil legat de acest subiect l-a constituit problema celei mai utilizate monede din spatiul UE si anume euro.
Pentru a linisti milioanele de europeni, Banca Centrala a declarat ca „analizele arată că virusurile se propagă mai greu pe suprafețe poroase precum cea a bancnotelor noastre, decât pe suprafețe netede ca plasticul. Putem spune ca bancnotele euro nu prezintă niciun risc major de infecție în comparație cu alte suprafețe cu care suntem în contact zilnic”.
In schimb, monedele, care sunt realizate din metal si au suprafata neteda sunt mult mai periculoase.
Coroborand toate parerile si declaratiile oficialilor cu o implicare semnificativa in aceasta criza, concluzia care se impune este urmatoarea: cei mai fericiti sunt aia care au multi euro pe card si aia care nu au deloc.