Tamura Corporation, gigantul japonez care se ocupă cu producerea și vânzarea de componente electronice, produse chimice electronice și sisteme de lipire și echipamente informatice, a luat decizia să investească în municipiul Fetești din județul Ialomița aproximativ 17 milioane de euro, în 2 faze, de 10 și respectiv 7 milioane, pentru construirea unei facilități proprii, menită să asigure producția de acumulatori ce vor fi livrați fabricii Makita din Brăneşti, acolo unde sunt produse scule și dispozitive electrice de către compania japoneză.
Proiectul a fost anunțat încă din luna ianuarie, atât de primarul Feteștiului, Laurențiu Șonchereche, cât și de ambasadorul României în Japonia, Ovidiu Dranga, cel care anunța la începutul acestui an interesul reprezentanţii Tamura Corporation pentru investiția din Bărăgan (foto).
Compania Tamura operează în prezent pe trei segmente. Segmentul Componente Electronice este angajat în fabricarea și vânzarea de transformatoare, reactoare, adaptoare de curent alternativ, încărcătoare de baterii, produse ceramice piezoelectrice și produse legate de diode emițătoare de lumină (LED). Segmentul de produse chimice electronice și echipamente de lipit este angajat în fabricarea de pastă de lipit, rezistență de lipit, flux și echipamente de lipit automate. Segmentul Echipamente informaționale este implicat în fabricarea de console de reglare audio pentru difuzare, sistem de microfon fără fir, echipamente de rețea de comunicații și diverse produse de fabricație a echipamentelor originale (OEM).
Noua fabrică japoneză din Feteşti ar urma să genereze, în prima fază a investiţiei, peste 150 de locuri de muncă, facilitatea urmând să fie amplasată pe strada Promenadei, într-un perimetru de aproximativ 1316 metri pătrți, pe locul fostei fabrici de saltele deschise în 2011, în imediata vecinătate a parcului municipal, acolo unde anterior funcționase oborul feteștean.
În luna ianuarie a acestui an, investitorii japonezi au solicitat administrației feteștene facilități precum scutiri de la plata taxelor și impozitelor locale, concesionarea terenului din fața clădirii pentru amenajarea de parcări, înființarea unei stații de autobuz la intrarea în fabrică și încheierea unor parteneriate cu liceele din oraș pentru a pregăti viitorii angajați.