Kovesi, noi detalii despre demiterea din fruntea DNA
„Este un lucru pe care nu l-am făcut public. A fost o discuție între noi. N-am considerat că trebuie să fac public acest lucru. Mi-a cerut demisia. Am refuzat”, a spus Kovesi.
Fosta șefă a DNA a susținut că nu avea niciun motiv să facă acest lucru pentru că nu se considera vinovată. „Rolul meu nu este să ajut președinții să treacă peste momente delicate când trebuie să explice propriile lor decizii. Nu mă consideram vinovată cu nimic. Așteptam să ….la finalul mandatului, dacă am fost revocată, cineva măcar să mulțumească pentru ce am făcut, nu să-mi ceară demisia”, a afirmat Kovesi.
Actualul procuror-șef al Parchetului European a susținut că nu este dezamăgit că șeful statului i-a cerut demisia.
„Știam că este acea decizie a Curții Constituționale. Știam că trebuie să semneze decretul de revocare. Mă așteptam să mi se spună «OK, mulțumim pentru ce ai făcut la DNA». Bine, rău nu contează. Eu am mulțumit tuturor celor care au fost înaintea mea și colegilor pentru munca lor. Mi s-a cerut demisia. Am zis că nu, ce zic eu dimineața când mă uit în oglindă? Vreau să fiu cu conștiința împăcată, să fiu liniștită. Și asta a fost”, a mai punctat Kovesi.
Procurorul s-a întâlnit, marţi, 18, octombrie, şi cu alţi reprezentanţi ai sistemului judiciar, precum ministrul Cătălin Predoiu şi procurorul general al României, Gabriela Scutea.
În cadrul întâlnirii cu Gabriela Scutea, Kovesi a subliniat că „la nivelul EPPO pot fi organizate vizite de studiu și de formare profesională, inclusiv pentru procurorii români, în special în materia investigațiilor financiare.
De asemenea, EPPO poate desemna experți pentru traininguri organizate de Ministerul Public”, potrivit comunicatului transmis de Parchetul General.