O gustare sățioasă pe care să o savurezi lângă o cafea tare sau un ceai răcoritor.
Ingrediente pentru chec aperitiv
- 200 gr de măsline negre și verzi
- 200 gr de cașcaval ras
- 200 gr de salam, mezel sau friptură rece (tăiate în bucăți mici)
- 150 gr de gogoșari murați
- 6 ouă
- 150 gr de făină
- 4 linguri de ulei
- 1 linguriță de praf de copt
- Sare, piper, condimente
Mod de preparare:
Toacă mărunt măslinele și gogoșarii. Pune ouăle într-un bol și mixează-le bine până când obții un amestec aerat, cu un volum dublu decât cel inițial. Adaugă făina cu grijă, să nu se formeze cocoloașe și amestecă bine cu mixerul.
După omogenizare, pune și praful de copt, apoi uleiul. Continuă să amesteci până se combină toate ingredientele. Adaugă în aluatul astfel format măslinele tăiate, cașcavalul ras, carnea și la final gogoșarii mărunțiți. Amestecă bine ca să obții o pastă omogenă.
Ia o tavă de chec, pune în ea un strop de ulei și unge bine pereții tăvii. Presară uniform puțină de făină, ca să nu se lipească aluatul. Umple tava cu amestecul preparat anterior și nivelează cu grijă, pentru că nu vrei să obții un chec aperitiv cu denivelări.
Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. După aceea, scoate tava și pune-o pe un blat de lemn, să se răcească pentru o jumătate de oră. Ornează tava cum îți place, cu sos de roșii, ketchup sau cașcaval ras.