ANAF şi-a publicat recent bilanţul general de activitate. Conform concluziilor, toate merg prost în ţară din cauza micilor evazionişti, care provoacă pagube imense economiei naţionale, pagube pe care marii evazionişti, politicienii şi ceilalţi mafioţi se străduiesc zadarnic să le depăşească.
Şi, ca să vedeţi că şeful Fiscului a avut dreptate declarând că mica evaziune sufocă România, nu ăia din Top 300 care fură direct cu miliardele, la finalul raportului ne sunt prezentate şi cele mai sonore 10 cazuri de evaziune sancţionată de vajnicii luptători anti fraudă:
1. Papetăria “La Vio şi Victor“, din incinta Facultăţii de Drept. Vânzătorul a fost depistat trăgând la Xerox unor studenţi zece (10) foi de curs care au costat 4,8 lei, şi pentru care studenţii au plătit 5 lei, neprimind restul cuvenit, de 20 de bani. Xeroxul a fost închis şi din această cauză sute de studenţi la Drept nu-şi vor mai putea susţine doctoratul.
2. Localul “La doi paşi şi şapte cărări“ din Vaslui. Cârciumăreasa vindea votcă de pufoaică la preţul de 2 lei suta, fără să emită factură fiscală, pe motiv că clienţii erau prea beţi s-o mai semneze. Localul a fost închis, deci timp de o lună la Vaslui nu se va mai produce niciun viol. Doritoarele se pot adresa în judeţele învecinate: Iaşi, Bacău, Galaţi.
3. Cimitirul “Reîncarnarea“ din Craiova. Angajaţii nu dădeau rest la lumânări decât la sume pare, motivând că aşa se dă la mort şi pretinzând că, dacă dau restul la sume impare o să aibă şapte ani de ghinion.
4. Barul “Căţelul Roşu“ de lângă Stadionul din Ştefan cel Mare. Aici, mai mulţi jucători de la Dinamo au fost depistaţi în timp ce cerşeau “una mică de ţuică“, pe motiv că nu şi-au mai luat banii de băutură de la club de mai bine de un an, dar niciunul nu elibera bon fiscal pentru monedele primite de la suporteri.
5. Piaţa “Tian an Men in black“ din Giurgiu. Aici, mai multe cetăţence de etnie romă au fost surprinse vânzând urzici, ştevie şi leuştean fără să dea bon de casă clienţilor. Două dintre ele, mai tupeiste, au declarat inspectorilor că nu eliberează bon fiscal decât pentru, să ne scuzaţi, “Pi@da ţigăncii“, dar pentru asta clientul trebuie să se înţeleagă direct cu Nenea al lor.
6. Firma „Mardare & Fiii“, deţinătoarea aparatului de păcănele din cârciuma localităţii Spurcu, judeţul Ialomiţa. Inspectorii ANAF nu au găsit niciun fel de contabilitate din care să reiasă intrările/ieşirile fiselor folosite. Întrucât fondatorul Mardare este decedat de doi ani, s-a început urmărirea fiscală a celor doi fii în viaţă ai acestuia.
7. Unitatea de service „Latina Dacie-i Regină“, situată pe raza localităţii Măciulia, judeţul Olt. Angajatul a fost surprins cu două bujii în inventar pentru care nu avea acte justificative. În plus, la controlul financiar al buzunarelor i s-a găsit suma de 2,50 lei, nereuşind să probeze că i-ar fi dat nevasta pentru a cumpăra pâine, aşa cum a pretextat.
8. Cele două angajate fără autorizaţie ale punctului de barieră Mădulari, personalul neputând dovedi contabil sumele câştigate din prestaţii. La interpelările inspectorilor financiari, acestea au răspuns cu „Ştie Naşu“, susţinând că ele se ocupă doar cu partea orală a afacerii.
9. Magazinul naturist „Spânzul – Miracol Românesc“, unde trei pungi cu ceai antidiareic nu aveau acte de provenienţă, iar în sertar s-a găsit un surplus de 1,50 lei faţă de încasările marcate. Explicaţiile că ar fi provenit din mărunţişul scăpat pe jos de clienţi şi nerecuperat a fost considerat de inspectori o ironie impertinentă, contribuind la decizia de închidere a locaţiei.
10. Chioşcul de napolitane recent înfiinţat la Cotroceni, în urma reclamaţiei Preşedintelui Iohannis de a nu fi primit rest 10 bani. Deşi vânzătoarea a susţinut că, de la înălţimea sa, Iohannis nu a văzut moneda de pe tejghea, situaţia s-a lămurit după ce i-au fost descoperite în poşetă încă cinci monede de 10 bani neînregistrate. Se crede că respectiva urmărea ca, strângând zilnic mai multe monede la valoarea menţionată, să ajungă la finalul mandatului să-şi cumpere o casă.
Ghinion, inspectorii ANAF veghează pentru noi!