Și-a dat atunci demisia din funcția de primar, iar acum a fost validat de Biroul Electoral de Circumscripție Șelimbăr pentru a candida la alegerile din iulie 2024.
Promite că va acorda 1.800 de locuri de casă pentru toți șelimbărenii care au între 18 și 35 de ani.
”Fiecare părinte dorește să-și vadă copilul împlinit. Doriți să aibă copilul dumneavoastră o casă și un început în viață? Atunci, eu sunt soluția! Fiecare copil este o prioritate pentru mine.
Vom oferi în mod gratuit locuri de casă conform legii 15/2003, tinerilor comunei (Șelimbăreni, Bungarzeni, Mohani, Veștemeni) cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, sau care vor împlini 18 ani pe durata mandatului meu. Când spun tinerii comunei, mă refer la toți cei mutați în Șelimbăr, nu doar cei care s-au născut aici. Pentru mine, toți cei care locuiesc aici sunt Șelimbăreni, fie că sunt din Sibiu, Vâlcea, Alba, Cluj, Brașov sau alte județe. Fie că sunt ardeleni, olteni sau moldoveni”, anunțat Maricauța pe pagina de Facebook.
”Fiecare casă va fi gândită cu atenție și va oferi confort și siguranță, iar întregul cartier va fi amenajat cu spații verzi, zone de recreere și facilități moderne. Cartierul va fi dotat cu: școală cu sală de sport, grădiniță, aqualand la cel mai înalt nivel de confort cu piscine cu apă încălzită, locuri de joacă pentru copii pe vârste, lac amenajat pentru agrement, centru medical, etc. Cu sprijinul vostru vom transforma aceste vise în realitate și vom crea un loc pe care să-I numim cu toții acasă, un loc în care să trăim și să creștem împreună ca o comunitate unită”, a mai scris fostul primar.
Dosarul penal care îl vizează pe Maricuța a fost deschis în 2014 și a devenit public în octombrie 2015, când procurorii au descins atât la Primăria Șelimbăr, cât și la mai multe locuințe ale primarului și ale altor angajați din administrația locală, relatează Turnul Sfatului.
„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat dare de mită, trafic de influenţă , cumpărare de influenţă , abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave , spălare de bani, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Şelimbăr de la persoane îndreptăţite la reconstituire şi la eliberarea titlurilor de proprietate, membrii grupului creându-şi un avantaj patrimonial estimat la 114.340.750 Euro”, comunicau în dimineața zilei de 14 octombrie 2015 procurorii DNA.
Practic, aceștia investigau ceea ce devenise de notorietate în jurul Sibiului: faptul că terenuri extrem de valoroase din punct de vedere imobiliar au fost dobândite de gruparea din jurul primarului prin tot felul de metode din afara legii.
Dosarul nu a fost nici până acum finalizat.