O activistă pro-palestinian s-a filmat distrugând o operă de artă istorică, înfățișându-l pe Lord Arthur Balfour la Trinity College din Cambridge.
Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, o activistă fără nume poate fi văzută pulverizând vopsea roșie pe lucrare, apoi scoțând un cutter și tăind în bucăți pânza. Grupul Palestine Action și-a revendicat ”meritul” pentru protest pe rețelele de socializare, spunând că prin Declarația Balfour „s-a început curățarea etnică a Palestinei”.
Pictura lui Balfour a fost creată de Philip de László, fiul unor părinți evrei din Ungaria, care era cunoscut pentru portretele sale înfățișând monarhi ai Europei și pentru figurile oficiale portretizate de-a lungul vremii.
Scrisă în 1917 de ministrul de externe Arthur Balfour la acea vreme, ”Declarația Balfour” este preluată dintr-o scrisoare pe care politicianul conservator i-a scris-o lordului Rothschild.
Textul integral al scrisorii statuează faptul că: „Guvernul Majestății Sale vede cu favoare înființarea în Palestina a unui cămin național pentru poporul evreu și va depune toate eforturile pentru a facilita realizarea acestui obiectiv” din conținut înțelegându-se că dezideratul va fi pus în operă fără a prejudicia drepturile civile și religioase ale comunităților neevreiești existente în Palestina sau drepturile și statutul politic de care se bucură evreii din orice altă țară.
Scrisoarea a fost văzută ca o recunoaștere oficială britanică a mișcării sioniste și este creditată cu rol de galvanizare a cauzei statului evreiesc în întreaga lume.