Diana Şoşoacă susţine că „nu se doreşte” aderarea României la Schengen şi acuză de implicare în decizia Austriei chiar şi autorităţile din Ungaria, care ar visa la o refacere a imperiului austro-ungar.
„Eu am avut nenumărate intervenții, am avut interprelări și chiar plângeri penale privind ceea ce s-a ântâmplat prin intermediu serviciilor secrete ungare în România.
O firmă care cumpară în Transilvania – o încercare de achiziție în jurul Lacului Roșu și a Lacului Roșu (n.r. per ansamblul său). Imediat după ce am făcut această interprelare, persoanele care mi-au oferit informațiile au fost amenințate și sunt de origine maghiară, nu română. Toate se fac prin intermediul acestei societăți ce ține de Ministerul de Externe maghiar.
Toate aceste lucruri se fac împreună cu Austria. Toti acum se comporta ca si cum imperiul austro-ungar s-ar putea reconstrui. Uitati-va cum se face o maghiarizare fortata.
Nu exista interes de intrare in Schengen. Schengen e o moneda de santaj. Austria e o tara foarte saraca. Ei au doar ape, se bazeaza doar pe turism. Mergeti si vedeti!”, a spus Şoşoacă.
Diana Şoşoacă susţine că poporul român nu a fost umilit de decizia Austriei şi că ţara noastră este cea mai bogată în resurse din Europa, de aceea ţările occidentale ar evita să concureze economic cu o Românie ce ar beneficia de toate avantajele intrării în Schengen.
„Schengen inseamna tranzit fara frontiere. Ce voiati sa va spuna – ca vor sa refaca imperiul austro-ungar? Ca vor sa ia Transilvania? Ca vor sa ne ia petroul si padurile? Nu vedeti ca sutem sclavi pe plantatie?
Schengenul nu e o favoare, e un drept. Poporul roman nu consider ca e umilit. El se prezinta demn in aceasta problema. Austria, ca si toata UE, joaca la cacealma. E un aranjament. Mereu cand s-a decis ceva la nivel european, s-a votat. E vorba de cea mai bogata tara in resurse din UE, Romania, iar Schengen e moneda de schimb”, a aratat parlamentarul.
Diana Sosoaca a comentat si „rezumatul” privatizării Petrom, facut zilele acestea de fostul premier Adrian Nastase, pe blogul sau.
„Cat tupeu sa ai dupa ce ai dat productia de petrol si de gaze a Romaniei si vii acum sa spui. Din ce spune Nastase in acel articol sunt niste clauze care daca ar fi desecretizate, ar crea niste prejudicii unor societati. Cum e posibil ca dupa atatia ani de zile sa vii si sa spui aceste lucruri? Nastase nu a spus si de spagile de atunci?
Inteleg sa boicotezi OMV, dar Petrom, cand statul roman are 20% din actiuni?”, a mai spus aceasta.