Printre unitățile navale rusești care staționează în prezent în Marea Neagră se numără și patru port-rachete, dintre care unul subacvatic, a precizat Humeniuk la televiziunea națională ucraineană. Pot fi echipate pentru lansare cel mult 28 de rachete, spune purtătoarea de cuvânt.
Cu toate acestea, a adăugat ea, navele sunt împrăștiate, ceea ce poate să însemne că forțele ruse încearcă să găsească rămășițele dronei americane care s-a prăbușit după un incident în care au fost implicate avioane rusești de vânătoare.
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, anunța în această săptămână că Moscova va încerca să recupereze ceea ce a rămas din drona americană MQ-9 Reaper.
Oficialii americani spun că drona a fost interceptată de două avioane de vânătoare rusești, care au aruncat cu combustibil pe dronă și au avut un comportament agresiv, iar la un moment dat unul dintre ele i-a lovit elicea și i-a forțat prăbușirea în Marea Neagră. Pe de altă parte, SUA nu este sigură că a fost intenționat și contactul fizic dintre avion și dronă.
„Știm că interceptarea a fost intenționată, știm că a fost intenționat comportamentul agresiv, știm și că a fost foarte neprofesionist și foarte periculos”, a declarat Mark Milley, președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA, potrivit CNN.
Rusia neagă că ar fi lovit drona și a acuzat SUA de „participare directă” la războiul din Ucraina.