DIICOT Bucureşti a trimis în judecată 21 de persoane la data de 14 iunie 2007
Dosarul a fost strămutat la Cluj. Prin sentinţa penală din ianurie 2020, Tribunalul Cluj a dispus achitarea inculpaţilor pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob și de trecerea ilegală a frontierei unui stat străin, de reproducere a unor opere sau a unor produse purtătoare de drepturi conexe fără consimțământul titularilor drepturilor recunoscute de lege.
Bivolaru susține în acțiunea prin care solicită daune din partea Statului Român că „opinia a fost intoxicată cu imaginea unei aşa-zise comunităţi asociale, loc al pierzaniei tinerilor, sediul unor obiceiuri respingătoare şi, peste toate, loc în care se desfăşurau adevărate orgii”.
Potrivit acestuia, apogeul şocant al abuzurilor împotriva practicanţilor yoga l-au reprezentat descinderile din data de 18 martie 2004, la care au participat peste 130 de procurori, jandarmi şi poliţişti, fiind cea mai mare acţiune poliţienească de până atunci, denumită de autorităţi „Operaţiunea CHRIST”.
Gregorian Bivolaru a mai fost trimis în judecată într-un al doilea dosar, în august 2004, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.
Fiind profesor de yoga, a profitat de autoritatea lui asupra unei minore de 17 ani din Costinești-Schitu, locul unde este tabăra de vară MISA. Tribunalul Sibiu l-a achitat, Curtea de Apel Alba-Iulia a menţinut soluţia, dar ICCJ l-a condamnat la 6 ani închisoare la data de 14 iunie 2013, potrivit Adevărul.