Aceasta a abordat mai multe subiecte, printre care: intens vehiculata candidatură la președinție, anchetele Parchetului European, nivelul de corupție din alte state europene, dar și condamnații români care fug în Italia.
„Pentru noi, toate fondurile care au fost alocate în cadrul acestui fond denumit în România PNRR este o prioritate pentru toți procurorii care lucrează în Parchetul European. Sume de bani sunt foarte mari și noi trebuie să fim convinși că aceste sume se vor cheltui în conformitate cu procedurile, într-un mod corect și transparent”, a afirmat Kovesi.
Ea a adăugat că sunt deja anchete deschise.
„În România avem deja trei anchete în derulare care vizează aceste fonduri. Cu siguranță că numărul acestor anchete nu va crește nu doar în România, dar și în celelalte state membre pentru că fondurile au început deja să fie alocate și să meargă către statele membre”, a precizat Codruța Kovesi.
Laura Codruța Kovesi conduce din octombrie 2021 Parchetul European, o instituție nou înființată, fiind asfel primul procuror-șef al acestei instituții. Parchetul European are responsabilitatea de investiga orice infracțiune care a cauza prejudicii din fonduri europene, ceea implică urmărirea grupărilor infracționale internaționale și a fraudelor transfrontaliere în materie de TVA.
Anterior, Laura Codruța Kovesi a ocupat funcția de procuror-șef al DNA, din mai 2013 până în iulie 2018. În perioada octombrie 2006 – octombrie 2012 a fost procuror general al României.
În perioada în care a condus DNA, instituția s-a remarcat prin anchetarea unor politicieni importanți, care dețineau funcții de primari, parlamentari sau miniștri.