Sâmbătă şi duminică, alături de Asociaţia ădurea Copiilor au fost alături voluntari de la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, elevi ai CSE Liceul Tehnologic “Sfânta Ecaterina” Urziceni, Colegiul National “Grigore Moisil” Urziceni, CLUB Educaţional Cornelia Neagu, Liceul Teoretic “Traian Lalescu”, oameni din comunitatea locală şi din împrejurimi, reprezentanţi ai primăriei Urziceni.
“Evenimentele de plantare reprezintă un prilej prin care se leagă prietenii şi cel mai important se creează o comunitate de voluntari uniţi sub egida unui scop comun – împăduririle – înţelegând astfel că viitorul nostru şi al planetei depinde de acţiunile pe care le desfăşurăm în prezent. Mulţumim pe această cale OMV Petrom care prin campania România plantează pentru mâine reuşeşte să aducă laolaltă oameni din comunităţi diferite, dar însufleţite de aceeaşi dorinţă, de a face bine”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Pădurea Copiilor.
Dezvoltat în anii ’70 de dr. Akira Miyawaki din Japonia şi premiat la nivel internaţional, conceptul de pădure urbană miniaturală (tiny forest) a fost adaptat în România de Forest Design Braşov. Conform Primăriei Municipiului Urziceni, specificul pădurii urbane constă în diversitatea, creşterea rapidă şi densitatea speciilor plantate, iar printre beneficiile sale se numără reducerea stresului, anxietăţii, incidenţei bolilor cardio-vasculare şi afecţiunilor respiratorii pentru locuitorii din zonă. Proiectul de împădurire din Urziceni face parte din cea mai mare iniţiativă privată din România, susţinută de OMV Petrom în parteneriat cu 6 organizaţii de mediu.