Ilan Șor a fost condamnat definitiv pentru corupție în Moldova, dar a fugit în Rusia. El a înființat mai multe partide și televiziuni care au mesaje anti-occidentale și pro-ruse. El a fost sancționat în 2022 de Departamentul Trezoreriei al SUA pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegeri.
Șor este considerat instrumentul prin care Kremlinul a încercat să dărâme, inclusiv prin proteste violente, conducerea pro-europeană a Republicii Moldova.
Noua sa televiziune transmite continuu pe site. Transmisiunea continuă este disponibilă doar pe site-ul postului, nu și pe rețelele sociale Facebook sau YouTube, deși aceste platforme permit acest lucru.
În promo-ul postat pe rețelele sociale ale postului, publicat acum două săptămâni, apar trei prezentatori: Svetlana Ceban, Nadejda Verina și Ilia Cernîșov. De asemenea, pe rețelele sociale sunt înregistrări ale unor emisiuni în cadrul cărora comicul și bloggerul Dmitri Buimistru ia interviuri invitaților, scrie Newsmaker.
Pe post apar politicieni și experți din opoziția moldovenească, inclusiv persoane apropiate omului de afaceri și politicianului Ilan Șor, condamnat la închisoare în Moldova. În emisiunile și știrile postului sunt criticate președinta Maia Sandu, integrarea europeană și referendumul privind integrarea europeană, care urmează să aibă loc concomitent cu alegerile prezidențiale din Moldova pe 20 octombrie.
În Moldova, în ultimii doi ani, autoritățile au închis peste zece posturi de televiziune: Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, ITV, Orizont TV, TV6, Primul în Moldova, Orhei TV, NTV-Moldova și RTR-Moldova. Majoritatea dintre ele, conform autorităților, aveau afiliere cu „gruparea criminală Șor/Plahotniuc”.
În prezent, în Moldova, Ilan Șor controlează compania regională de televiziune și radio Gagauzia Radio Televizionu (GRT).