În descrierea contractului de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), scrie doar că brazii vor avea o înălțime de 3,5 metri și vor fi livrați cu „decorațiuni specifice, beteală, lumini, globuri, ornament vârf pom, suport metalic pom, cutie bază pom“.
De transportul și montajul acestora se va ocupa firma Multimedia Film, dar instituția nu menționează în contract unde vor fi amplasați acești brazi.
Reporterii Buletin de București au întrebat, în repetate rânduri, unde vor fi montați pomii de Crăciun, însă, deși a trecut mai bine de o săptămână de la întrebările înaintate în scris, nu au primit vreun răspuns.
Spre comparație, alte entități publice au cumpărat brazi cu dimensiuni similare, împodobiți sau nu, cu prețuri de până la 26 de ori mai mici.
Universitatea Națională de Artă din București a cumpărat un brad, tot de 3,5 metri înălțime, cu doar 170 de euro, de 26 de ori mai ieftin decât cel cumpărat de CREART. Prețul plătit nu include și decorațiuni specifice.
Și Radio România a cumpărat mai mulți brazi, printre care și trei brazi de 3,5 metri înălțime, de pe o platformă specializată în comerțul cu brazi, cu 260 de euro. Aproximativ de 17 ori mai ieftin decât bradul cumpărat de CREART. În acest preț nu au fost incluse însă și decorațiunile.
De asemenea, prețul plătit de Centrul de Creație, Artă și Tradiție pe un singur brad este de trei ori mai mare față de prețul plătit de Municipiul Brașov pe un brad de 10 metri înălțime.