Victoria Furtună a ajuns în data de 12 martie la conducerea partidului Moldova Mare, o formațiune cu 152 de membri și care a fost condusă anterior de Veaceslav Tîron.
„În această perioadă au fost foarte multe inițiative din partea mai multor partide politice, care au venit cu ideea de a fi lider al partidului, care au venit cu ideea de a fi membru al partidului existent, însă eu consider că sunt suficient de capabilă și am considerat că anume acest partid sonorizează cu acele viziuni pe care le avem noi pentru cetățenii Republica Moldova”, a menționat Victoria Furtună pentru sursa citată atunci când a fost întrebată de ce nu a creat un partid nou sau nu a preluat conducerea altei formațiuni existente.
Totodată, Victoria Furtună, care a criticat anterior procestul de integrare europeană a țării sale, a afirmat că „procesul de integrare în Uniunea Europeană nu poate fi oprit și nici nu văd oportună stoparea lui, mai ales la această etapă, când sunt și beneficii. Drept scop al acestui partid este reanimarea relațiilor cu toate țările lumii, ca interesul țării noastre să fie apriori, dar cu mai multe detalii, îți promit că vom veni în momentul lansării”.
Aceasta, însă a evitat să spună dacă va păstra sau nu opțiunea proeuropeană a partidului Moldova Mare, la șefia căruia a ajuns recent.
„Lăsați-ne să facem logistic și legal absolut toți pașii necesari, pentru ca să fim deschiși și să vă aducem la cunoștință adevărul pur”, a conchis aceasta.
Contra aderării la UE
Și asta în condițiile în care, doar cu câteva luni în urmă, adică în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din toamna anului trecut, din Republica Moldova, Victoria Furtună susținea că aderarea la UE este „profund absurdă”.
„Ideea aderării la Uniunea Europeană nu doar că pare de neatins, ci este și profund absurdă. (…) Tocmai de aceea, cum am mai spus, Maia este interesată să prelungească conflictul militar cât mai mult posibil. Atâta timp cât Moldova este necesară ca un avanpost, țara noastră va fi umplută cu arme, în timp ce ni se șoptește dulce despre aderarea la UE. […] Odată cu încheierea ostilităților, se va încheia și discuția despre integrarea europeană”, a subliniat ea în luna septembrie a anului trecut.
Critică cel mai mare sprijin european oferit Chișinăului
Mai mult, aceasta a criticat sprijinul de 1,9 miliarde de euro oferit recent Republicii Moldova din partea UE, susținând că „1,9 miliarde de euro de la Uniunea Europeană – ajutor? Nu, sclavie financiară!”.
Victoria Furtună a candidat independent la alegerile prezidențiale, dar a fost susținută de oligarhul fugar Ilan Șor, conform unei investigații realizate de aceeași sursă media. Atunci, aceasta a negat acest lucru, acuzând că „cineva încearcă special să facă unele acțiuni și să-mi distrugă campania electorală”.
Avertismentului șefului Poliției Republicii Moldova
În toamna anului trecut, la Chișinău au avut loc alegerile prezidențiale, precum și referendumul pro-UE, ambele scrutine având ingerința fără precedent a Kremlinului. Moscova și-a implementat strategia prin intermediul instrumentului său, Ilan Șor, oligarhul condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare, dar care se ascunde, din luna februarie a anului trecut, de justiția de la Chișinău, la Moscova.
Kremlinul, prin intermediul oligarhului fugar Ilan Șor, va încerca să influențeze alegerile parlamentare din toamna acestui an din Republica Moldova. În acest scop, a trimis recent două autocare cu preoți în Serbia sub pretextul pelerinajelor, a afirmat recent șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Oficialul a mai oferit detalii despre ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale și referendumul pro-UE de anul trecut, aceasta vizând mituirea prin diverse metode a peste 300.000 de votanți moldoveni.