Noul Ambulatoriu din structura Spitalului Municipal “Anghel Saligny” Feteşti se va preda din proprietatea Primăriei în administrarea unităţii medicale, conform Hotărârii Consiliului Local şi a procedurilor legislative.
Conform autorităţilor locale, pe parcursul săptămânii viitoare se va efectua pregătirea personalului pentru folosirea aparaturii medicale achiziţionate în cadrul proiectului, timp în care este aşteptată vizita în teren a specialiştilor de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) în vederea autorizării. Amintim că la sfârşitul lunii trecute, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa a eliberat autorizaţiile sanitare pentru Laboratorul Radiodiagnostic Computer Tomograf Speedia HD, respectiv pentru Laboratorul Radiodiagnostic Flexavision.
“Dacă nu apar situaţii imprevizibile, inaugurarea noului ambulatoriu ar trebui să aibă loc pe 20 ianuarie. Calendarul de activităţi a fost stabilit, astăzi (vineri, 14 ianuarie), în cadrul unei întâlniri la care au participat: primarul municipiului Feteşti, Laurenţiu Şonchereche, responsabilul de proiect Ioan Constantin, managerul Spitalului Municipal, Silica Vali Tudor şi directorul medical al unităţii spitaliceşti Salem Zahra”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Feteşti.
Investiţie cu fonduri europene
În luna mai 2019 a fost parafată o investiţie cu fonduri europene, la spitalul din Feteşti, acesta fiind cel mai important proiect derulat în judeţul Ialomiţa în domeniul sănătăţii, în ultimii 5 ani. Prin acest demers început în urmă cu 2 ani când s-a depus documentaţia, s-a avut în vedere extinderea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean „Anghel Saligny”.
Astfel, administraţia din municipiul Feteşti a reorganizat spaţiul aferent Ambulatoriului, a dotat cu mobilier şi echipamente atât Ambulatoriul, cât şi Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, pentru ca locuitorii din municipiu să beneficieze de mai multe specializări, precum şi de servicii medicale la standarde înalte. Din cele 10.692.543,64 de lei, la cât se ridică valoarea totală a proiectului, 7,4 milioane de lei reprezintă fondurile nerambursabile alocate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproape 3 milioane de lei este contribuţia din bugetul de stat, iar peste 200.000 de lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.