Drulă a luat vina contraperformanţelor din cârca Căilor Ferate, aruncând-o în spatele vremii caniculare din ultimele zile.
”Şinele de tren s-au dilatat de la căldură şi s-a dublat astfel distanţa între staţii! Trenurile ajung mult mai greu la destinaţii, ba unele mai rămân cu zilele între staţii şi dintr-un alt motiv care şi pe noi ne-a luat prin surprindere: liniile s-au dilatat în asemenea măsură încât pur şi simplu le-am găsit sărind gardurile prin curţile REMATurilor sau ale societăţilor ce se ocupă cu comercializarea fierului vechi”, a informat cu seninătate Drulă.
Drulă a mai precizat că, în ciuda inconvenientelor, întârzierile C.F.R sunt tolerate mulţumitor de către utilizatorii serviciilor companiei, în special de către cei din Ardeal, care preferă trenul dacă vor să ajungă repede undeva, considerând CFR-ul ca fiind cea mai rapidă companie din România.
” Vă rog să mă credeţi, pentru mulţi ardeleni CFR înseamnă Căile Ferate Rapide, şi-s numeroşi aceia care refuză călătoria cu trenul pe fondul fricii de viteză. Ei consideră garniturile personalurilor ca fiind hyperspaţiale şi nu de multe ori au luat la rost personalul trenurilor, atunci când viteza depăşea 10 km/oră ori când locomotivele dădeau semnal de plecare din staţii cu doar 40 de minute întârziere, întrebând cu reproş ”unde se grăbesc aşa de tare” controlorii”, s-a mai jurat cu mâna pe burtă ministrul Transporturilor.
Cătălin Drulă a declarat că, pentru a compensa disconfortul, CFR vine din această vară şi cu o ofertă de nerefuzat pentru pasagerii din trenurile care întârzie mai mult de 2 ore vor primi, gratuit, mâncare, răcoritoare, dar şi diverse servicii medicale de urgenţă în caz de nevoie.
Călătorii s-au gândit deja la diverse tertipuri. “Suntem o gaşcă de elevi. Mâine plecăm de la Baia Mare la Constanţa, toată clasa, că, la întârzierile pe care le are, sigur putem să ne facem majoratele în tren, pe cheltuiala CFR-ului”, declară Valentina Dragnea, o liceancă de clasa a X-a de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”.
Cu privire la asistenţa socială oferită gratis pentru întârzieri de peste 120 de minute, se pare că tot mai mulţi bolnavi urcă în vagoane, pentru turism medical de oportunitate. “E mai bine aşa. Eu am dat 100 de lei pe un bilet Bucureşti-Timişoara, iar pe la Deva mi-am pus două plombe şi-am scos şi o măsea de minte. Am scutit o grămadă de bani, vă daţi seama, şi nu pot fi decât foarte mulţumit”, povesteşte un cetăţean.