Meseria din România care asigură 8.000 de lei în mână. Nu îți trebuie facultate pentru ea, dar astfel de muncitori sunt greu de găsit!
Meseria din România care asigură 8.000 de lei în mână
Meseriașiii sunt greu de găsit la noi în țară. Tocmai de aceea, și salariile au crescut considerabil pentru cei care fac treabă bună.
În sectorul construcțiilor, un meseriaș priceput ia 8.000 de lei în mână. De altfel, managerii spun că acesta este unul dintre cele mai bine plătite domenii din țară.
„Cred că este unul dintre cele mai bine plătite domenii. 5.000 de lei în mână, în sus. Un meseriaş ajunge la 7000 – 8000 de lei în mână, angajat”, a spus Denis Tololoi, manager firmă de construcții, pentru Observator.
Doar că nici la acești bani nu se găsesc oameni care să vină zilnic la muncă sau care să fie pricepuți într-adevăr. Mulți pleacă în afară pe mai mulți bani și în România am ajuns să ne confruntăm cu o criză de meseriași.
Și nu este vorba numai de domeniul construcțiilor. După cum bine știu și patronii și românii de rând care caută oameni buni să le contruiască o casă, meseriașii sunt greu de găsit!
Ce alte meserii sunt la mare căutare și se plătesc bine
Abia se mai găsesc și instalatori, electricieni sau zugravi. Mai mult, și în sectorul de agricultură este lipsă de meseriași. Patronii le-ar da orice salariu ar cere numai să vină la muncă, scrie România Actualități!
“Astăzi, ca să urci pe o combină care costă 700.000 de euro, o adevărată uzină, nu găseşti oameni la 1000 de euro pe lună.
Nu avem cine să ascută un fier de plug, nu avem cine să regleze un plug, nu avem cine să regleze o combină.
E absolut dezolant ce se întâmplă cu meseriaşii. Poţi să-i dai câţi bani vrea, că nu găseşti”, spune reprezentantul unui angajator din Sălaj.
Vicepreședintele Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă spune că în următorii cinci ani nu vom mai avea instalatori români. În casele noastre vor veni africani sau asiatici.
„Am spus că, în cinci ani, cei care ne vor schimba țevile în casă vor fi din Asia sau Africa. Evoluția îmi arată că s-ar putea întâmpla mai repede.
Este un fenomen care ia amploare, ca un bulgăre care a început deja să se rostogolească și doar va crește”, spune Romulus Badea.