Acesta urmează să fie prezentat în fața procurorului de pe lângă Curtea de Apel Atena.
Amintim că Benyamin Steinmetz a fost condamnat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în anul 2020, la cinci ani de închisoare, în dosarul Ferma Băneasa, dar a reuşit să fugă din ţară înainte de a fi încarcerat. Alături de el, condamnaţi au mai fost omul de afaceri Remus Truică, Tal Silberstein, om de afaceri israelian, Prinţul Paul şi jurnalistul Dan Andronic, cel din urmă primind însă o pedeapsă cu suspendare.
Prejudiciul înregistrat de procurori este de peste 145 de milioane de euro, peste 135 de milioane de euro, reprezentând contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa şi aproape 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.
De asemenea, în ianuarie 2021, Benyamin Steinmetz a fost condamnat în Elveția la 5 ani de detenție pentru corupție, unde s-a prezentat la proces fără nicio problemă, deși era condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în România, iar autoritățile române emiseseră deja un mandat internațional de arestare pe numele lui.
Considerat cel mai bogat cetățean evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, la un moment dat ocupând locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari, Benyamin Steinmetz este unul dintre investitorii proiectului minier de la Roşia Montana.
Deşi au existat suspiciuni inclusiv în legătură cu implicare sa în operațiunea de spionaj a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, din primăvara anului 2016, nu formulată nicio acuzație oficială în dosarul Black Cube. Dosarul se referă la încercarea de a găsi date compromiţătoare despre fosta şefă a DNA, inclusiv date despre apropiaţii acesteia, printre care fostul soţ, Eduard Kovesi.