“Deşi de această dată au acţionat conform unor scenarii, membrii lotului se confruntă permanent cu astfel de situaţii reale, în care fiecare minut contează. Stăpânirea de sine, pregătirea continuă şi reacţia imediată sunt calităţi pe care le stăpânesc foarte bine şi care îi ajută să gestioneze diferite situaţii de urgenţă cu care se întâlnesc în activitatea profesională.
Scenariile probei de acordare a primului ajutor calificat au fost elaborate de un colectiv de specialişti, în care au fost cooptaţi şi medici din cadrul UPU-SMURD. În prima etapă a probei fiecare echipă a evoluat în cadrul unui scenariu în care a existat o singură victimă, iar în cea de-a doua etapă s-a aplicat un scenariu cu două victime.
Fiecare echipă a fost evaluată pe parcursul a 15 minute, 14 minute pentru evaluarea şi acordarea primului ajutor calificat victimei/victimelor şi încă un minut pentru predarea acesteia/acestora”, se arată într-un comunicat remis de ISU Ialomiţa.
Aceste competiţii au un rol important pentru “îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi intervenţie a pompierilor, testarea experienţei, spiritul de echipă, coordonarea, dar şi identificarea şi schimbul de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime”.
“Chiar dacă această etapă s-a încheiat, pregătirea lotului continuă zilnic, astfel încât la finalul celei de-a treia etape să revină acasă învingători. Lotul a fost condus de maior Popa Claudiu Adrian-şef de lot, iar membrii echipajului au fost: plt.adj. Coţofană Răzvan, plt. adj. Teodorescu Adrian, plt. adj. şef Florea Andrei, plt. adj. Stanciu Ştefan, plt. adj. Dinu George şi plt. Butucaru Ionuţ. Conducerea Inspectoratului le-a adresat felicitări tuturor pentru rezultatele obţinute şi mult succes în competiţiile ce urmează”