Într-un interviu acordat publicației franceze Le Point, el spune că „europenii au vrut să ne învețe despre democrație, așa că au început să-l critice tot timpul pe Putin”.
„Tocmai! Cine? România, Franța, Moldova! Vă amintiți acel candidat la alegerile franceze, acel bancher, cel care a fost prins într-un hotel din Washington cu o femeie”, a continuat el.
Ce spune Peskov de Călin Georgescu
Dmitri Peskov a vorbit în interviu și despre Călin Georgescu și anularea alegerilor prezidențiale și spune că este „obligatoriu să fie un candidat prost în măsura în care e dispus să discute cu Rusia”.
„În România, un candidat câștigă alegerile prezidențiale, dar e obligatoriu să fie un candidat prost în măsura în care e dispus să discute cu Rusia. Ca urmare, este înlăturat. Cine a condamnat România pentru asta?
Este simplu: nu mai vrem să primim lecții de la europeni! Nu vrem să primim lecții de la cineva care se comportă ipocrit!”, susține acesta.
Reamintim că, Călin Georgescu nu a câștigat alegerile prezidențiale, ci doar s-a plasat pe primul loc în primul tur și urma să intre în turul doi alături de Elena Lasconi.
Alegerile au fost anulate după ce Curtea Constituțională, după desecretizarea rapoartelor serviciilor secrete, a decis că Federația Rusă s-a implicat în mod direct în procesul electoral de la București și au influențat practic procesul de vot pe care l-a viciat Federația Rusă.
SUA, un stăpân pentru Europa
Dmitri Peskov susține că Statele Unite sunt un stăpân, iar „Europa execută cu atenție tot ceea ce îi cere stăpânul”.
„Europa a încetat să colaboreze cu noi din punct de vedere energetic împotriva propriilor interese. Companiile europene s-au privat de o mare parte din activele lor în Rusia și au început să piardă bani. Acest lucru nu are nimic de-a face cu o decizie economică, este politic. La ordinele Washingtonului, Europa a început să taie creanga pe care stătea… Și s-au pus în mișcare multe procese care nu ne-au plăcut și care nu corespundeau modului nostru de viață”, a spus Peskov.
Despre Trump și Putin
De asemenea, Peskov a discutat și despre opiniile lui Donald Trump, care a precizat că sunt similare cu cele ale lui Putin, dar nu „în toate”.
„Există domenii în care pozițiile lor sunt similare, dar asta nu înseamnă că sunt similare în toate.
Înainte de toate, fiecare își apără interesele propriei țări. Ceea ce îi unește este faptul că ambii înțeleg absurditatea refuzului dialogului. Ceea ce îi unește este faptul că sunt pregătiți să rezolve cele mai dificile probleme prin discuții. Exact ceea ce a lipsit administrației anterioare a lui Biden”, a conchis el.