Pacientul se afla în stare foarte gravă încă de la începutul internării. Avea arsuri pe 95% din suprafața corporală.
Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, rănit în prima explozie.
În spitale mai sunt numeroși răniți internați: un bărbat de origine nepaleză, intubat la Bagdasar, și alți 16 în alte secții: 6 la Spitalul Floreasca, 4 la Bagdasar Arseni, 5 la Spitalul de Arși și o persoană la Spitalul Universitar.
Joi, 31 august, a fost înregistrat cel de-al treilea deces. Este vorba despre un localnic în vârstă de 63 de ani. El fusese internat la Spitalul Floreasca cu 90% din suprafața corpului afectată de arsuri. Bărbatul a fost rănit în prima explozie de la staţia GPL din Crevedia.
El era rudă cu celelalte două persoane care au murit, soț și soție.
Noi dezvăluiri despre tragedia de la Crevedia
Raed Arafat a prezentat, duminică, pas cu pas intervenția de la Crevedia. Pentru prima dată a vorbit și despre faptul că hidranții de la fața locului nu aveau presiune.
„Dacă pompierii noștri stăteau la 2-300 de metri și făceau cu mâna la incendiu și la cisterne și nu le răceau până când au intrat roboții probabil că explozia era mult mai mare și ar fi fost mult mai multe victime civile”. A spus-o, duminică, șeful departamentului pentru situații de urgență.
La peste o săptămână de la explozii, zeci de răniți încă sunt în grija medicilor.
Între timp, cei de la primăria Crevedia au anunțat că luni vor fi prezenți la sediul primăriei reprezentanții firmei Flagas – proprietarii stației GPL. Vor să stea de vorbă cu localnicii care au casele afectate de explozie pentru a stabili despăgubirile.
Autoritățile au arătat că stația GPL a funcționat ani de zile, chiar dacă nu mai avea autorizație. Din păcate, pompierul care a închis stația și care ar fi putut să dea declarații în anchetă, a murit în acest sfărșit de săptămână, în timp ce lua lecții pentru a obține permisul de conducere pentru motociclete.