“Anul trecut, ca polițist la SAS, am tras în poligon de patru ori. De patru ori într-un an, ați citit bine. Și aș zice că au fost doar trei, dar pentru că nu-mi amintesc exact și nu vreau să mint, zic patru, deși înclin spre trei. Iar unii visează sniperi pe blocuri și rapel din elicopter…”, a scris Marian Godină pe Facebook.
“De ce nu au coborât în rapel, pe faţada blocului, luptătorii de la Serviciile de Acţiuni Speciale (SAS) sau de ce n-au folosit un lunetist?”
Cu câteva ore înainte de postarea lui Godină, realizatorul radio Lucian Mîndruță avansase această ipoteză. „Care sunt regulile de intervenție la o răpire? Știm o versiune: aia din filme. Când răpitorul e împușcat de lunetiști chiar și fără să facă altceva decât să amenințe că omoară pe unul dintre ostaticii săi. Sigur, ideală e negocierea, mai ales dacă ai totuși speranța că finalul poate fi fără sânge. Și totuși, poliția l-a avut în cătarea armei cel puțin o dată: avem imagini cu el în balcon, gesticulând. Ar fi trebuit să tragă? Presupunerea mea e că regulile nu permit asta. Și cred că ar trebui schimbate”, a scris, printre altele, Mîndruță pe Facebook.
Ce a spus Cristian Tudor Popescu
“Autorităţile îi au pe conştiinţă pe aceşti muncitori. Din ce am văzut şi am auzit în acest caz, sunt o gramadă de greşeli care au dus la această dublă crimă groaznică”, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. “Când vezi că individul respectiv are un discurs psihotic, încerci să-l anihilezi. Se găsea acolo un trăgător profesionist”, a spus jurnalistul la Digi24.