Șase ani a durat războiul în instanțe pentru o familie din Cluj a cărei rudă a fost ucisă în spital de bacterii nosocomiale multirezistente. Instanța a decis despăgubiri-record: 300.000 de euro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile.
În urma unui proces care a durat 6 ani, Tribunalul Cluj a decis, joi, 27 aprilie, ca femeia să primească 300.000 de euro despăgubiri, relatează monitorulcj.ro
Anunțul victoriei opbținute în instanță a fost făcu de Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socialzaire:
„După 6 ani de lupte în instanțe, pentru prima dată în istoria Clujului medical, o familie câștigă 300.000 de euro despăgubiri pentru că o rudă apropiată a fost omorâtă într-un spital din Cluj-Napoca de bacterii nosocomiale multirezistente!
Acum 6 ani, o doamnă pe nume Anamaria Bali m-a contactat și printre lacrimi de indignare și disperare mi-a povestit cum i-a fost omorât soțul pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, după ce a fost infectat cu mai multe bacterii ucigașe.
L-am cunoscut tot atunci și pe fiul doamnei Bali care rămăsese fără tată, Denair este numele lui, un băiat de 10 ani, absolut minunat, extrem de talentat la muzică, care a rămas fără sprijinul tatălui din cauza unor grave neglijențe ale personalului medico-sanitar de pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj.
Denair are astăzi 16 ani… I-am încurajat să lupte pentru dreptate!
6 ani a durat ca această familie să-și găsească DREPTATEA în instanțele din România, ADEVĂRUL a fost tot timpul de partea lor”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu.
Un tub de dren a provocat nenorocirea
Tragedia familiei a început în ianuarie 2017, atunci când Marcel Bali a început să se simtă rău. Soția acestuia a cerut ajutor la 112, iar un echipaj al ambulanței l-a transportat la UPU, după care a fost mutat la Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca, fiind diagnosticat cu anevrism vascular cerebral.
A fost operat două zile mai târziu, fiindu-i fost montat un tub de dren extern la nivelul capului. La o săptămâna de la intervenție a fost depistată o infecție nosocomială. Aceasta a fost provocată de tubul de dren care i-a fost montat. Bacteria cu care pacientul a fost infestat se numește Acinetobacter Baumannii.
Cu toate tratamentele prescrise, starea lui s-a agravat, iar medicii au decis să îl intubeze. Au urmat 9 intervenții chirurgicale pentru repoziționarea tubului de dren, însă, din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat. A decedat în data de 3 aprilie 2017 la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca. În raportul medico-legal s-a precizat că moartea a survenit în urma infecției contactate în spital.