„Mită pentru moarte. Nu mai puțin de 6 chirurgi oncologi și o asistentă de la Spitalul Municipal Timișoara au fost ridicați de procurori pentru luare de mită de la bolnavi. Fostul șef al secției de oncologie a aceluiași Spital Municipal a fost condamnat în iunie tot pentru luat bani de la pacienți cu cancer”, a scris gazetarul Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.
CTP a făcut referire și la cazul de la secția ATI din Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, în care presa a fost acuzată că „este cea care distruge prestigiul meseriei de medic”.
„În cazul <Doamnelor cu coasa> de la Spitalul Sf. Pantelimon din București, Colegiul Medicilor și Asociația medicilor ATI au comunicat că presa este cea care distruge prestigiul meseriei de medic, nu cele două doctorițe ATI și șefa de secție. Care nici n-ar trebui să fie cercetate de procurori, căci aceștia nu se pricep la ATI. Acum, aștept alt comunicat din partea sus-ziselor organe profesionale medicale, care să ne mai spună încă o dată cine distruge prestigiul meseriei de medic. Și că procurorii n-ar trebui să ancheteze șpăgile de la Oncologie decât dacă sunt bolnavi de cancer”, a transmis Cristian Tudor Popescu.
Cine sunt medicii și asistenta cercetați pentru luare de mită
Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a făcut publice numele celor șase medici chirurgi și al asistentei care sunt cercetați sub control judiciar pentru luare de mită. Potrivit autorităților, aceștia sunt
1. dr. Neagoe Octavian Ctin
2. dr. Draghici Laurentiu Ctin
3. dr. Miclăuș Codruța
4. dr. Cărăbineanu Adrian
5. dr. Preda Marius
6. dr. Rădulescu Carmen
7. Asist. Niste Mihala
Şase medici chirurgi şi o asistentă medicală din cadrul Spitalului Municipal Timişoara sunt cercetaţi sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată, informează, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.
De asemenea, Parchetul a mai menționat, printr-un comunicat, că pentru probarea activitătii infracționale, în data de 28.08.2024, ofițerii DGA – Arad, împreună cu procurorul de caz au organizat o acțiune de flagrant, unul dintre medici fiind depistat în timp ce a primit suma de 1000 Euro și 1200 lei de la o pacientă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu aceste atribuții.
„În data de 28.08.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 7 inculpați, iar în urma audierilor efectuate de acesta, cu sprijinul organelor de cercetare penală ale DGA, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei 7 inculpați”, se arată în comunicatul de presă.
Parchetul a menționat, totodată, că „punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive nu pot, în niciun caz, să înfrângă prezumția de nevinovăție, inculpații fiind prezumați nevinovați până la pronunțarea unei soluții definitive în cauză”.