Finanţarea proiectelor se va derula în conformitate cu: Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Consiliului Judeţean Ialomiţa nr. 16 din 10.02.2022 privind aprobarea bugetului general al judeţului Ialomiţa pe anul 2022 și Ghidul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Ialomiţa pentru activităţi nonprofit de interes general pentru anul 2022, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Ialomiţa nr. 25 din 10.02.2022.
Conform Anunțului de Participare, bugetul alocat programului, a fost aprobat la un nivel total de 500.000 lei, sumă repartizată pe următoarele 5 (cinci) domenii, astfel:
1. Sănătate și educaţie antidrog: 50 000 lei
2. Educaţie: 100 000 lei
3. Cultură, culte și religie: 100 000 lei
4. Protecţia mediului: 50 000 lei
5. Sport: 200 000 lei
Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte a fost data de 01.04.2021 ora 16:30. Până la împlinirea acestui termen limită prevăzut în anunţul de participare au fost depus un număr de 27 de cereri de finanţare. Din cele 26 de proiecte admise pentru a fi evaluate, 23 proiecte au fost declarate finanţabile (au obţinut un punctaj total minim de 60 de puncte) și 3 au fost declarate nefinanțabile (punctajul total obținut de propunerea de proiect a fost mai mic de 60 de puncte).
În acord cu prevederile cuprinse la clauza 4.3. din Ghidul solicitantului, finanțarea aprobată poate fi aceeaşi sau mai mică decât cea solicitată. În scopul stabilirii valorii finanțării pe parcursul evaluării, comisia de selecţie a solicitat clarificări cu privire la aspectele neclare privind activităţile/obiectivele/bugetul proiectului. Nu toate propunerile care vor întruni punctajele minime necesare vor putea primi finanţare. Vor obţine finanţare proiectele care întrunesc, în ordine descrescătoare, punctajele cele mai mari, alocarea sumelor făcându-se în limita bugetului disponibil la momentul aprobării. În baza acestor prevederi, a punctajelor obţinute de fiecare solicitant şi a sumelor maximale aprobate pentru fiecare domeniu, rezultatele finale ale selecţiei proiectelor şi propunerea de finanţare este următoarea:
Categoria CULTURĂ, CULTE ȘI RELIGIE: Uniunea Artiștilor Plastici din România — Filiala Slobozia, Fundaţia Pod peste Suflete, Tache Neculai PF, Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena, Asociația Socio – Culturală și pentru Diabet ”Bianca”, Parohia Sfântul Nicolae Coșereni, Asociația Din Inimă pentru Aproape și Stancu Cristian Alexandru.
Categoria SĂNĂTATE ȘI EDUCAȚIE ANTIDROG: Societatea Naţională de Cruce Roșie din România – Filiala lalomiţa și Asociaţia Şcoala Nr. 3 Slobozia.
Categoria EDUCAȚIE: Asociaţia Tineretrul Ortodox Român, Fundația Floarea Ialomițeană, Asociația pentru recuperarea și integrarea persoanelor cu Autism și Sindromul Down – Centrul Logo Pici, Lică Lucica PF, Asociaţia Naţională pentru Copiii și Adulții cu Autism din România, filiala Fetești Centrul de zi Lucia și Asociația SOS! Vrem Iubire.
Categoria SPORT: Asociaţia Club Sportiv Tenis Con, Asociația Club Sportiv Piticu fetești, Asociația Club Sportiv Satori Art, Asociația Club Sportiv Viitorul Urziceni, Asociația Club Sportiv Viitorul Ialomița, Mihalcea P. Florin Antenor KEM, Manea Mihai PF, Neculai Marian PF, Club Sportiv Fair – Play Slobozia.
Categoria PROTECȚIA MEDIULUI: Societatea de Geografie din România – Filiala Ialomița.