PSD a ales-o pe Simona Bucura Oprescu pentru funcţia de ministru al Muncii în locul lui Marius Budăi. Candidata PSD este la al treilea mandat de parlamentar şi reprezintă în Parlamentul României judeţul Argeş.
Conform declaraţiei sale de avere, Simona Bucur Oprescu şi-a achiziţionat recent două arme de vânătoare cu lunetă în valoare de 6. 000 de euro fiecare. Soţul său este preşedintele Asociaţiei de Vânători şi Pescari Sportivi din judeţul Argeş. Noul ministru nominalizat al Muncii mai are şi o maşină, dar nu are casă sau terenuri care să figureze în declaraţia de avere. Aceasta are în cont şi suma de 161.000 de lei.
Simona Bucur Oprescu a terminat Academia de Informaţii Mihai Viteazu, care este Academia Serviciului Român de Informaţii, dar şi Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.
PSD susţine că Simona Oprescu ar avea şi un doctorat la Academia Serviciului Român de Informaţii Mihai Viteazu, însă acesta nu apare în CV-ul pe care l-a publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.
A doua nominalizare a social-democraţilor este Natalia Intotero pentru Ministerul Familiei. Aceasta se află tot la al treilea mandat de parlamentar în Parlamentul României. În declaraţia sa de avere sunt trecute şase terenuri, două case, trei maşini şi două spaţii comerciale. Anul acesta a vândut un teren intravilan şi un spaţiu comercial. Natalia Intotero are în cont suma de 92.884 lei, conform declaraţiei de avere.
Ce studii are Natalia Intotero și ce funcții a mai deținut
Natalia Intotero a absolvit Liceul pedagogic ”Sabin Drăgoi” Deva (1990-1995), apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Engleză (2002-2006), obţinând diploma de profesor, potrivit site-ului www.cdep.ro.
Natalia Intotero a urmat, de asemenea, cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea “Spiru Haret’ Bucureşti (2003-2007), obţinând diploma de expert în relaţii internaţionale şi studii europene, precum şi cursuri de management politic la Institutul Social Democrat “Ovidiu Şincai” din Bucureşti, obţinând diploma de master în management politic (2005). A mai urmat cursuri de management educaţional (2011), Colegiul Naţional de Apărare (2008) şi este absolventă a cursului postuniversitar la Institutul Diplomatic Român (2008).
A fost institutor la Şcoala Generală “Horea, Cloşca şi Crişan” din Brad (sept. 1995-iun. 2004); profesor la Şcoala Generală “Mircea Sântimbreanu” Brad şi consilier municipal Brad (iun.-aug. 2004), profesor-grad didactic I la Şcoala Generală “Mircea Sântimbreanu” Brad şi consilier judeţean Hunedoara, membru în comisia de analiză a asocierii şi colaborării cu alte autorităţi ale administraţiei publice, instituţii şi agenţi economici din ţară şi străinătate precum şi dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, membru în comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, problemele minorităţilor, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara (aug. 2004-iun. 2008); director la Şcoala Generală “Horea, Cloşca şi Crişan” Brad, consilier judeţean – Hunedoara, în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara – membru în Comisia de învăţământ, cultură şi sănătate, vicepreşedinte al Comisiei juridice, membru în Consiliul Director la Direcţia Generală pentru Asistenţa şi Protecţia Copilului Hunedoara (iun. 2008-mart.2009); director adjunct la Colegiul Naţional “Avram Iancu” Brad (oct. 2009-mart.2011).
În perioada martie-octombrie 2009, Natalia Intotero a fost secretar de stat (Relaţii Interinstituţionale) în Ministerul Afacerilor Externe, iar în perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României.
A deţinut funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni între 29 ianuarie 2018-24 aprilie 2019.
Natalia Intotero s-a aflat pe locul 11 pe lista candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.