ANAF, prin Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale regional București anunță vânzarea prin licitație, a doua sau chiar a treia, a unor bunuri imobile care aparțin fostului ministru Elena Udrea, condamnată în dosarul Gala Bute, dar și a fostușui ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș.
Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ANAF, la data de 2 februarie sunt scoase la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea, aceasta fiind a treia licitație prin care Fiscul încearcă să recupereze din prejudiciul stabilit de judecători.
Terenurile Elenei Udrea licitate la 2 februarie sunt:
– cotă 1/2 teren intravilan – drum de acces, în suprafață de 596 mp
– teren intravilan construcții – 884 mp din acte (882 mp din măsurători)
– teren intravilan construcții – 883 mp din acte (885 mp din măsurători)
– teren intravilan construcții – 882 mp din acte (883 mp din măsurători)
– teren intravilan construcții – 882 mp din acte
– teren intravilan construcții – 881 mp din acte
Prețul de pornire a licitației pentru aceste terenuri este de 1.648.068 lei (exclusiv TVA).
Mercedes-ul Elenei Udrea, scos la vânzare la 1 februarie
Cu doar o zi înainte, la 1 februarie, va avea loc o licitație și pentru vânzarea unui Mercedes Benz fabricat în 2005 aparținând Elenei Udrea, la prețul de pornire de 28.478 lei exclusiv TVA, aceasta fiind a doua licitație prin care Fiscul încearcă să recupereze din prejudiciile stabilite de instanțe.
Tot la 1 februarie va fi scos la licitatie, a doua, un Fiat fabricat în 2012 la prețul de pornire de 26.526 lei exclusiv TVA.
În ceea ce îl privește pe Dorin Cocoș, ANAF scoate la vânzare, la a doua licitație, mai multe locuri de parcare subterane, fiecare având un preț de pornire de 84.501 lei, la care se adaugă TVA.
Udrea, 6 ani ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”
Fostul ministru Elena Udrea, execută în prezent o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare, primită în dosarul „Gala Bute”, fiind încarcerată la penitenciarul Târgşor, începând din luna iunie după ce autoritățile din Bulgaria au decis extrădarea sa.
După extrădarea hotărâtă de autoritățile bulgare, fostul ministru a continuat să transmită mesaje în spațiul public, din spatele gratiilor, susținând că instanțele judecătorești nu au fost drepte în deciziile date și a acuzat că ar fi fost condamnată la ordin.
DNA: Afaceristul Dorin Cocoş, acuzat într-un dosar de spălare de bani
La 5 mai 2021, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată într-un nou dosar pe omul de afaceri Dorin Cocoş. El este acuzat de spălare de bani în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de spălarea banilor, potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri.
Astfel, în perioada 2009-2011, procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că afaceristul ar fi pretins şi primit suma de 9.000.000 de euro. Banii ar fi fost daţi în tranşe, de la două persoane (martori în cauză).
Scopul era ca afaceristul să-şi exercite influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.
“În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, se precizează în comunicat.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.