Artistul avea afecțiuni cronice de mai multă vreme, dar nu a vrut să fie dus la spital. Benone Sinulescu avea 84 de ani.
Artistul avea zeci de albume single sau alături de alți artiști. Prin decret, în 2004 i s-a conferit Ordinul și Medalia Meritul Cultural.
Cine va moșteni averea lui Benone Sinulescu
Benone Sinulescu și-a aranjat lucrurile personale în urmă cu mai mulți ani. Astfel, averea sa rămâne pe mâini bune. În 2014, Benone Sinulescu și-a făcut testamentul și i-a lăsat averea soției sale, iar când ea nu va mai fi, nepoții vor moșteni agoniseala de-o viață a artistului.
„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari’, declara Benone Sinulescu în urmă cu ceva timp.
Benone Sinulescu lasă în urma sa o avere muzicală impresionantă, cu peste 100 de cântece.
Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.
A fost decorat de două ori, a scos 26 de albume în carieră, a cucerit inimile multor români cu muzica lui, precum și cu firea sa optimistă, dar în viața sa personală a avut parte de câteva momente dificile.