Trei oameni au murit aici în decurs de șase luni, după ce au fost transferați dintr-un alt cămin din Maramureș.
“Surse din cadrul Direcției Județene pentru Protecția Copilului Maramureș povestit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, cum au fost transferați cei 12 beneficiari spre centrul din Târgu Mureș. Transferul s-a desfășurat undeva la sfârșitul anului 2020, în plină pandemie, și ar fi fost motivat de faptul că niciunul dintre centrele din Maramureș nu dispunea de condiții pentru a-i îngriji corespunzător pe cei 12 tineri cu probleme grave de sănătate. Din acest motiv, ei au fost transferați la Târgu Mureș.
În doar șase luni de la transferul lor, trei dintre aceștia au decedat. Responsabilii de la Direcția pentru Protecția Copilului nu știu nici în acest moment care a fost cauza decesului celor trei tineri, pentru că nimeni nu a efectuat nicio necropsie.
În prezent, prefectul județului Maramureș încearcă să afle exact ce s-a întâmplat la centru din județul Mureș cu tinerii transferați din Maramureș”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Dale.
Procurorii DIICOT ar fi fost sesizați de aproximativ două săptămâni cu privire la situația centrului din Mureș.
Informația provine de la șeful IPJ Mureș, comisarul șef Constantin Mihalache.
Victimele ținute în beci în azilul din Mureș cereau ajutor pe bilețele aruncate în stradă
Trei persoane au fost arestate preventiv în acest dosar. Între acestea, patronul centrului, care este agent la Administrația Națională a Penitenciarelor.
“Față de un angajat a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În funcție de evoluția anchetei, se vor dispune celelalte măsuri prevăzute de lege”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Aurica Sabău.
După gratii au ajuns şi administratora centrului şi fiul acesteia, care este şef de post la poliția comunei Grebenișu de Câmpie şi proprietarul unei vile cu etaj şi piscină.
Persoanele găsite în centru condus de cei trei suspecți erau ținute în condiții cumplite.
Patru oameni erau sechestrați în beciul imobilului, de unde aruncau adesea bilețele în stradă, în speranța că cineva le va citi, va sesiza autoritățile și vor putea fi salvați.