A fost constatată o faptă de natură penală şi anume lovirea sau alte violenţe, fiind aplicate nouă amenzi în valoare totală de 3.200 de lei, dar nu a fost oprită nicio persoană din a participa la festival.
„Principalul obiectiv al forţelor de ordine a fost prevenirea incidentelor şi verificarea condiţiilor de siguranţă. Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente deosebite de ordine publică, aproximativ 15.000 de persoane participând la manifestările artistice din cea de-a doua seară de festival”, arată comunicatul de presă al Jandarmeriei Ialomiţa.
Sub deviza „Consumul de droguri ne priveşte pe toţi”, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, alături de jandarmi, poliţişti ialomiţeni, 46 de voluntari şi 15 agenţi de pază, au desfăşurat activităţi cu caracter preventiv pe durata desfăşurării evenimentului cu privire la riscurile consumului de droguri si au fost oferite tinerilor participanţi la festivalul FreeLand recomandări pentru a se distra în siguranţă, mai indică sursa citată.
Prin urmare, aproximativ 520 de tineri au beneficiat de informaţii şi sprijin în domeniu.
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acţionat proactiv concentrându-şi eforturile pe identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanţe interzise.
Astfel, a fost constatată o faptă de natură penală (lovirea sau alte violenţe) şi au fost aplicate 9 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.200 de lei. Nu a fost oprită nicio persoană din a participa la festival.
O atenţie deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, au fost înregistrate şapte cazuri medicale.
Echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor din cadrul ISU Ialomiţa şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa au acordat sprijin participanţilor care au prezentat afecţiuni medicale diverse (lipotimie, ameţeli, cefalee, dureri abdominale). Niciunul dintre cazuri nu a necesitat transportul la spital.