Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), organizația cluburilor profesioniste din Superliga României, a semnat joi un contract cu Salt Bank. Inițiativă a Băncii Transilvania, Salt Bank se prezintă drept prima bancă digitală românească.
Neobăncile reprezintă un concept nou, în care interacțiunea cu clientul se face doar pe canale digitale. Exemplul clasic din străinătate este Revolut. În România, Salt Bank a raportat 800.000 de clienți în doar nouă luni, potrivit anunțului public de la semnarea parteneriatului cu Liga Profesionistă de Fotbal.
Salt Bank a oferit o sumă de bani nespecificată pentru LPF, pe care surse din piața fotbalului o cifrează la sute de mii de euro. ”Contractul este unul foarte mare și chiar ajută Liga”, a precizat un om care cunoaște datele parteneriatului.
De la întâlnire a lipsit chiar șeful instituției beneficiare a sponsorizării: Gino Iorgulescu, președintele LPF. Jurnalistul Dan Udrea a remarcat, într-un articol din GOLAZO, această absență. Gino Iorgulescu câștigă, potrivit declarațiilor de avere, 33.000 de euro net pe lună. Acesta a fost salariul său mediu lunar în ultimii doi ani:
Salariul lui Gino Iorgulescu, președintelui LPF, e de 10 ori mai mare decât cel al președintelui României, Klaus Iohannis și este la nivelul veniturilor președinților marilor bănci din țară.
Comparativ, salariul președintelui SUA, Donald Trump, este de 400.000 de dolari pe an, cam cât câștigă Iorgulescu, dar la Trump aceasta este suma brută, nu netă, ca în cazul președintelui LPF.
”Un lider, indiferent că e de stat, de Ligă Profesionistă, de partid politic, de organizație militară sau sanitară are datoria prezenței. În fruntea principalei competiții din fotbalul nostru stă o acoladă, persoană fără angajament real, vizibil, consistent. Nici angajații LPF, nici fotbaliștii, nici cluburile, nici sponsorii, nici publicul nu se pot raporta la el”, a scris GOLAZO despre acest moment.