Spre exemplu, Carrefour a demarat deja o campanie de angajare în 120 de orașe, anunțând care sunt beneficiile pe care le oferă, nu și salariile pentru fiecare post.
Carrefour a refuzat să răspundă solicitării „Adevărul” privind salarizarea personalului, însă din datele publicate pe site-urile de specialitate reiese că cel mai mic salariu net oferit este de 2.377 lei net, pentru postul de lucrător universal la un supermarket din Iași, în timp ce un manager încasează 10.000 de lei net, un e-commerce asisstent – 3.800 lei net, iar un „learning and development specialist” un salariu de 6500 lei net.
Datele sunt colectate la nivelul lunii septembrie și octombrie 2024.
În plus, compania oferă și o serie de beneficii, potrivit anunțurilor de agajare postate pe site-ul său:
– Tichete de masă
– Cupoane de magazin de Paști și Crăciun;
– Abonament medical/Asigurare medicala privata;
– Ajutoare pentru evenimente deosebite (naștere copil, căsătorie, deces);
– Diverse prime
– Mediu de lucru plăcut, bazat pe încredere și autonomie;
– Oportunități de dezvoltare atât profesionale, cât și personale;
– Cursuri de formare adaptate nevoilor tale.
„În Lumea Carrefour susținem și promovăm principiile de diversitate și incluziune, de egalitate și non-discriminare în rândul colegilor, cât și în afara organizației. Continuăm demersurile pe care compania le face încă din 2014 pe subiectul de diversitate și incluziune, când a primit certificarea GEEIS – una dintre cele mai importante certificări europene care atestă respectarea egalității de gen în companie. Cea mai recentă confirmare a tuturor standardelor a fost făcută în 2023, atunci când am primit recertificarea GEEIS. De asemenea, de doi ani consecutivi suntem certificați Top Employer, recunoaștere care reprezintă o confirmare a angajamentului nostru față de dezvoltarea și binele colegilor, iar acest lucru se datorează fiecărui membru din Lumea Carrefour”, scriu specialiștii Carrefour în anunțurile de angajare.
Carrefour a cumpărat supermarketurile Cora, ajungând la aproximativ 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024) pentru peste 17.000 de angajați.
Amintim că în luna martie a.c., angajații Carrefour din România au anunțat ample proteste legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour.