Ciolacu a făcut referire la articolul din G4Media.ro, după ce reporterul l-a întrebat vag ”cum ați reacționa dacă un om de afaceri din outdoor s-ar recomanda prin dvs”.
”Ce înseamnă parteneră, există vreo poză? O cunosc, e o relație normală, nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo companie care a spus că eu am sunat vreodată ca eu să intervin pentru cine? Eu mă retrag din politică dacă zice cineva asta”, a declarat Ciolacu.
Context
G4Media.ro a dezvăluit pe 27 august că anul trecut, o societate controlată de Sorina Stan Docuz prin intermediul unor interpuși a primit din partea firmei Construcții Erbașu, pentru o perioadă de trei ani, dreptul de a amplasa două mesh-uri publicitare pe o clădire în renovare a Universității București situată în plin centrul Capitalei la kilometrul zero.
Societatea Erbașu repară imobilul în baza unui contract de 317 milioane de lei atribuit de Compania Națională de Investiții, o firmă de stat din subordinea Ministerului Dezvoltării.
Recent, Erbașu a semnat alte contracte mari din fonduri publice. O sursă din piață a declarat pentru G4Media.ro că ”Toată lumea din breaslă știe că mesh-urile sunt afacerea Sorinei Stan Docuz”. Aceasta nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pe marginea acestei afaceri. Patronul Erbașu a negat orice legătură între contractele firmei sale cu instituții publice și contractul pentru mesh-urile de la Universitate.
O documentare ulterioară G4Media.ro a arătat că Sorina Stan Docuz se află în centrul unei întregi rețele de oameni care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, locul unde a copilărit și de unde provin părinții ei. De-a lungul timpului, firme controlate sau înființate de aceste personaje au primit contracte de la Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. La fel stau lucrurile și pentru Best Digital Kit: imediat după preluarea formală de către Robert Alexandru Gheorghe, societatea a semnat câteva contracte cu firme ale Primăriei Sectorului 3.