Potrivit DNA, în perioada 2018 – 2022, mai multe persoane au intrat ilegal în posesia unor imobile pe raza municipiului în Bucureşti, ce au aparținut unor persoane decedate. Potrivit procurorilor DNA, mecanismul infracțional pus la cale de avocatul Enache și complicii săi a fost unul complex și a constat, printre altele, în identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocați), care să-i ajute la redactarea documentelor și care să le confere o anumită credibilitate în fața notarilor, executorilor judecătorești și, ulterior, vânzarea imobilelor respective.
Persoanele cercetate, în unele cazuri ajutate de avocatul Enache, au determinat notari și executori judecătorești să emită certificate de moștenitori procedând ulterior la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptățite să intre în posesia imobilelor. Profitul obținut de persoanele cercetate din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile, obținute în maniera de mai sus, ar depăși suma de 1.365.223 lei.
Prezentați Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, Petre Enache și Sprîncenatu Nicolae-Florin, unul dintre ceilalți făptuitori, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile. Avocatului Enache i s-a interzis să exercite profesia de avocat și să nu se apropie de ceilalţi participanți la săvârşirea infracţiunilor, Vlad Decebal Mihai Alexandru, Mogoș Irina, Sprînceantu Călina, Ștefănescu Melania Olimpia, Kurbissa Jamal, Velea Tincuța, Răuță Carmen Paula, Croitoru Angela, Vasiluță Marian și Sprîncenatu Cătălin-Ionuț.